Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΔΕΜΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ, «ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ ...έρωτα»

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΟΡΦΕΑΣ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ  ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9/12 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΜΕ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ - ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ-  ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ και... ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ...!!!

Στου Δεκέμβρη της εννιά… γιορτάζω με τις Αννούλες του χιονιά και κερνώ όχι μόνο γλυκό αλλά και τις λέξεις της καρδιάς και της ψυχής μου που χώρεσαν σε ένα βιβλίο.
 Οι εκδόσεις ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ παρουσιάζει σε μορφή μουσικοθεατρικής παράστασης το βιβλίο «ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ… του έρωτα» της ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ,τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:00. στο Θέατρο «ΟΡΦΕΑΣ»(πρώην θέατρο Χατζηχρήστου Πανεπιστημίου τηλ: 210 3604618)   
********
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών «Καταφύγιο Γυναίκας»  (Έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν στο έργο τους).Θα μιλήσουν:
 ********
Η Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ,κυρία Γιόλα Αργυροπούλου – Παπαδοπούλου, ο εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου Στέλιος Κανάκης και η συγγραφέας.
********
Τιμής ένεκεν συμμετέχουν
********
Οι ηθοποιοί: Δέσποινα Στυλιανοπούλου - Ντίνος Καρύδης- Χάρης Βορκάς - Δημήτρης Καικής- Κατερίνα Πρωτονοταρίου -  Μάνια ΣπαθήΟι ερμηνευτές: Βασίλης Λέκκας -  Θεοδωσία Στίγκα -  Σωτήρης Δογάνης και η Μαρία Αναματερού  Οι μουσικοί: Κώστας Αγέρης  (βιολί)-Δρόσος Σκυλλάς (κρουστά)-Σπύρος Κονσολάκης (κιθάρα)
********
Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει η δημοσιογράφος τηλεπαρουσιάστρια: 
Μάγδα Τσέγκου

********
Το βιβλίο συνοδεύεται από c.d μελοποιημένων ποιημάτων που αποτελούν μέρος της συγγραφής, που συνέθεσε ο συνθέτης Κώστας Νικολόπουλος και ερμήνευσαν η Μαρία Αναματερού και ο Σωτήρης Δογάνης. 
Αφηγείται η Άννα Μπιθικώτση . 
Το  εξώφυλλο και τα σκίτσα φιλοτεχνήθηκαν από τον: Μάνο Σταματινό
********
Οι “ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ… του έρωτα”, είναι ένα κράμα Πεζογραφίας και Ποίησης στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία μιας Μεγάλης Αγάπης που αφήνει την κραυγή ενός απαγορευμένου έρωτα μέσα από σκέψεις, προβληματισμούς και έντονα συναισθήματα. Πρωταγωνιστές, ο 47χρονος Αλέξης που δεν υλοποίησε τα “θέλω” του εγκλωβισμένος στο “κέλυφος” της συμβατικότητας και η 29χρονη Άννα που επέλεξε να αποτυπώνει πάνω στα χαρτιά της στιγμές της “αξιολάτρευτα αθώας ενοχής” τους…  Μια Κυριακή κρίσιμης απόφασης για τη ζωή τους, θα αναπτύξουν μια ιδιότυπη εσωτερική αντίσταση με θιασώτες ιδεολογίες που εκτελούνται, την έκπτωση του πνευματικού κόσμου και τις υποκριτικές πλάνες των κοινωνικών συντηρητισμών που δεν επιτρέπουν να ακουστεί η φωνή της καρδιάς που λέει: «χρωστάς αγάπη και για σένα»… 
Άραγε θα περάσουν την “οδό της τόλμης” ή θα παραμείνουν ναυάγια στη βυθισμένη τους ζωή;
********
ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ  ΨΥΧΗΣ
********
Δέσποινα Στυλιανοπουλου (Ηθοποιός)
********
«Άννα μου, έχεις τον δικό σου που σε κάνει ξεχωριστή. Είναι ο τρόπος που ακουμπάς την ψυχούλα σου πάνω στα λευκά χαρτιά σου! Κράτα ψηλά Άννα μου, και τράβα στους δρόμους της συγγραφής με το ταλέντο σου!
Μ’ αυτήν την πυξίδα θα γνωρίσεις τους αληθινούς καλούς αναγνώστες σου…»
            ********
Ντίνος Καρύδης (Ηθοποιός- Σκηνοθέτης
********
«... Εδώ είναι η ψυχή σου Γρηγόρη Μπιθικώτση. 
Στην ταλαντούχα Άννα Μπιθικώτση! Στην ευαίσθητη συνέχειά σου… Τρανή απόδειξη ετούτο το βιβλίο, που το διάβασα απνευστί μια νύχτα του Νοέμβρη και ήταν Κυριακή…»
********
Γιόλα Αργυροπούλου – Παπαδοπούλου (Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών)
********
«Προσωπικά, τη γραφή αυτού του βιβλίου θα τη χαρακτήριζα με δυο μόνο λέξεις ως "Γραφή Ψυχής».
----------------------
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου