Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΜΕΤΑ ΤΗ «ΦΑΠΑ» ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ, ΑΠΕΣΥΡΑΝ και ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ (ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ) ΣΤΟΝ...ΟΗΕ...!!!

ΟΜΩΣ, -ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ-- ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ και ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ... ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ...!!!

Στα Σκόπια δεν έχουν ακόμη συνέλθει από τη διαπίστωση ότι μια ακόμη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ,  δεν αποφάσισε την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Χώρας, καθώς εκκρεμεί το θέμα της ονομασίας.
 Πάντως, η ηγεσία της Χώρας κάθε άλλο παρά δείχνει έτοιμη να βρει κώδικα επικοινωνίας με την Ελλάδα. 
********
Και μάλιστα δεν δείχνουν να βάζουν μυαλό, καθώς ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκ. Ιβάνοφ, μιλώντας στην ετήσια συνάντηση των διπλωματών που υπηρετούν στο εξωτερικό, έβαλε στις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής και την προώθηση των θεμάτων των «μακεδονικών μειονοτήτων στις γειτονικές χώρες». 
********
Ενα θέμα που τελικά δημιουργεί συγκρούσεις όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με τη Βουλγαρία και την Αλβανία...
********
Την... απέσυραν
     ________

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ είχε προαναγγείλει πριν από μερικές ημέρες ότι η χώρα του θα προσφύγει στον ΟΗΕ, ζητώντας από το ΣΑ να επιβάλει στην Ελλάδα την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, αν και κάτι τέτοιο μάλλον δεν είναι εφικτό, αφού αφορά τον τρόπο λειτουργίας άλλων οργανισμών, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. 
********
Ακούστηκε ωραία σαν ιδέα, αλλά οι δεύτερες σκέψεις ήρθαν αμέσως μετά, και έτσι είδαμε διακριτικά να αποσύρεται η πρόταση, καθώς καταλαβαίνουν στα Σκόπια ότι μια απόφαση του ΣΑ που θα δίνει τέλος στη διαδικασία για την ονομασία ούτε εύκολη είναι, ούτε τελικά θα είναι προς... όφελος της ΠΓΔΜ...!!!
         -----------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου