Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΞΕΣΠΑΘΩΝΕΙ Η Δ.ΑΚ.Ε. ΣΤΟ 14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

"ΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ"!!!

Η ΔΑΚΕ ΔΕ καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που ακολούθησαν οι παρατάξεις της ΠΑΣΚ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ την τελευταία μέρα των εργασιών για το 14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΟΛΜΕ. Δείχνοντας μια πρωτοφανή αδιαφορία για τα όσα προβλέπουν οι καταστατικές διαδικασίες και εκμεταλλευόμενες τη πλειοψηφία που διέθεταν στο προεδρείο, αρνήθηκαν να μπουν σε ψηφοφορία οι προτάσεις (από τις οποίες οι τρεις της ΔΑΚΕ ΔΕ) που θεώρησαν ότι θα δημιουργούσαν προβλήματα στη μεταξύ τους συνεργασία.
Οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τη ΔΑΚΕ ήταν οι εξής

Καθιέρωση ειδικού εκπαιδευτικού μισθολογίου, που θα αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα του εκπαιδευτικού έργου και θα επιβραβεύει τον εκπαιδευτικό.
Άμεση συμμετοχή στον εθνικό διάλογο για την παιδεία.
Οργανωτικό Συνέδριο.
Πρόκειται για πρωτοφανές συνδικαλιστικό πραξικόπημα, προκειμένου να αποφύγουν οι σύνεδροι της ΠΑΣΚ να πάρουν θέση στο ζήτημα του εθνικού διαλόγου για την παιδεία, αφού πολλοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ έχουν ταχτεί υπέρ της συμμετοχής της ΟΛΜΕ στο διάλογο, συντασσόμενοι με την άποψη του επίσημου ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο θέμα διεξαγωγής οργανωτικού συνεδρίου , που στα προηγούμενα συνέδρια έθετε η ΠΑΣΚ. Επιστρατεύοντας το καινοφανές επιχείρημα ότι η παραπομπή των ψηφισμάτων στο νέο Δ.Σ της ΟΛΜΕ είναι αντικαταστατική ενέργεια, αλλά η παραπομπή των προτάσεων όχι, προχώρησαν στη διαδικασία έγκρισης ψηφισμάτων και παρέπεμψαν όλες τις προτάσεις (μέσα σε αυτές και της ΔΑΚΕ) στο νέο Δ.Σ της ΟΛΜΕ!!!
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και η στάση της πλειοψηφίας του προεδρείου το επίμαχο χρονικό διάστημα.

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ
Αυθαίρετα κατάργησε στην ουσία την πρόεδρο του συνεδρίου και ο εκπρόσωπος της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ απέσπασε το μικρόφωνο και έκανε χρέη προέδρου, παρουσία της προέδρου!!! Είναι προφανές ότι η εφαρμογή του καταστατικού είχε πάει περίπατο, χάριν της σκοπιμότητας, καθιστώντας τη διαδικασία οπερετική.
Την ώρα που το καταστατικό της ομοσπονδίας είχε πάει στο περιθώριο, οι αριστερές δυνάμεις με τη στήριξη της ΠΑΣΚ πέρασαν ψήφισμα για τη νομιμοποίηση και παραμονή όλων των μεταναστών που ήρθαν και θα έλθουν στην Ελλάδα καθώς και τη χορήγηση της Ελληνικής υπηκοότητας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα!!!

Αφού ασχολήθηκαν με τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, είπαν να λύσουν και τα θέματα των μεταναστών. Επιθυμούν να κάνουν την Ελλάδα τόπο συγκέντρωσης μεταναστών, αδιαφορώντας για τα εκρηκτικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν.
Παραβλέπουν ακόμα και τον κίνδυνο να δημιουργηθούν εθνικές μειονότητες, που σε βάθος χρόνου θα ζητήσουν την αλλαγή συνόρων (π.χ Αλβανοί).
Βέβαια καμιά υπεύθυνη κυβέρνηση δεν πρόκειται να υιοθετήσει τις απόψεις τους. Αποκαλύφθηκε έτσι η ανευθυνότητα, με την οποία χειρίζονται τα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Για το λόγο αυτό η ΔΑΚΕ ΔΕ σεβόμενη τους συναδέλφους που την τίμησαν με την ψήφο τους αποχώρησε.
Καταγγέλλουμε την ωμή παραβίαση των καταστατικών λειτουργιών από την ΠΑΣΚ και τις αριστερές παρατάξεις και τους παραδίδουμε στους συναδέλφους να τους κρίνουνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου