Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

"ΚΟΛΑΝΕ" ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΑΦΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ!

Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΑΝΑΙΡΕΣΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
Ως προϋπόθεση ακόμα και για την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών τίθεται το οικόπεδο να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Ουσιαστικά, αυτή η απόφαση αναιρεί τις προηγούμενες εξαγγελίες που είχε κάνει στις 20 Μαΐου ο υπουργός ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, λέγοντας τότε ότι «μετά από εξαιρετική συνεργασία που είχε με το ΥΠΕΧΩΔΕ και προσωπικά με τον κ. Σουφλιά» θα επιτρεπόταν η εγκατάσταση φ/β σε μη άρτια και μη οικοδομήσιμα οικόπεδα κάτω των 4 στρεμμάτων.
Ωστόσο στις 6 Ιουλίου απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, θέτει ως προϋπόθεση για την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος από 20 έως 150KV, να βρίσκονται σε άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα.
Έτσι οι μικροεπενδυτές, γιατί αυτούς αφορούν τα μικρά φ/β ισχύος έως 150KV, ακόμη και εάν έχουν λάβει ή εξασφαλίσουν στο μέλλον απόφαση εξαίρεσης από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, δε θα μπορέσουν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά στα οικόπεδά τους εάν αυτά δεν είναι μεγαλύτερα των 4 στρεμμάτων.
Η συγκεκριμένη προϋπόθεση αφορά ακόμη και τις περιπτώσεις των μικροεπενδυτών που έχουν ήδη εξασφαλίσει απόφαση εξαίρεσης από την υποχρέωση λήψης άδειας της ΡΑΕ.
Μάλιστα από πλευράς υπουργείου ανάπτυξης υπάρχει σοβαρός προβληματισμός και καταβάλλονται προσπάθειες ούτως ώστε να δοθεί λύση τουλάχιστον για τις περιπτώσεις των μικροεπενδυτών που έχουν ήδη λάβει απόφαση εξαίρεσης από τη ΡΑΕ.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία έχουν κατατεθεί συνολικά 6.861 αιτήσεις για απόφαση εξαίρεσης που αντιστοιχούν σε ισχύ 783,3 μεγαβάτ.
Από αυτές έχουν εγκριθεί 3.221, 149 έχουν αποσυρθεί, 637 έχουν απορριφθεί και 2.2854 βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης.
Απο isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου