Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ COSMOTE





ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΠΑΡΑΓΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ;

Σε αδιέξοδο οδηγεί τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, υποστηρίζουν οι διοικήσεις τους, η απαίτηση αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών να αίρουν το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών χωρίς την τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας, επικαλούμενες την πρόσφατη γνωμοδότηση του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά.
Πρώτο θύμα ήταν η Cosmote εναντίον των υπευθύνων της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της απόκρυψης στοιχείων.
Η Cosmote αρνήθηκε να κοινοποιήσει στοιχεία στις αστυνομικές αρχές επικαλούμενη την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) καθώς και τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων.
Σε ανακοίνωση της Ενωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας αναφέρεται ότι "για το λόγο αυτό, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με επιστολή τους στους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και Μεταφορών & Επικοινωνιών ζήτησαν την άμεση διευθέτηση και επίλυση του θέματος, ώστε να μην κινδυνεύουν να βρεθούν κατηγορούμενες και διωκόμενες λόγω των διαφορετικών απόψεων των αρμόδιων Αρχών και εξουσιών".
Με λιγα λόγια η cosmote , έχει δίκαιο διότι η γνωμοδότηση δεν παράγει δίκαιο , σε καμία περίπτωση δεν είναι ισυρότερη από το νόμο και εν πάσει περιπτώσει, άς αποφασίσουνποιά απο τις διαφορετικές απόψεις των Αρμοδίων Αρχών και Εξουσιών θά ισχύσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου