Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΠΑΓΩΝΕΙ (;) ΤΟΝ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ


"ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΗ "ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ....
Να ακυρώσει τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης εξετάζει η νέα κυβέρνηση της Βουλγαρίας, σύμφωνα τουλάχιστον με πληροφορίες που μετέδωσε το βουλγαρικό πρακτορείο Novinite.
Το τηλεγράφημα, επικαλούμενο δηλώσεις στελέχους του κόμματος που ανέλαβε πρόσφατα την εξουσία, αναφέρει ότι η κυβέρνηση του GERB είναι πιθανόν να ακυρώσει το έργο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης.
Ειδικότερα, ο Ρόσεν Πλεβνελίεφ, που πιθανολογείται ότι θα αναλάβει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της νέας κυβέρνησης, δηλώνει πως «δεν θεωρούμε ότι υπάρχει λογική βάση στο project Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη και δεν έχουμε πρόθεση να υλοποιήσουμε έργα που από μόνα τους καταλήγουν σε αδιέξοδο».
Σημειώνεται ότι ήδη έχουν παγώσει τα σχέδια για τον αγωγό South Stream αλλά και για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Μπέλενε, δύο έργα με ισχυρό ρωσικό ενδιαφέρον.
Πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, σχολιάζοντας την είδηση ανέφεραν ότι η Αθήνα παρακολουθεί «αυτά που γράφονται και μεταφέρονται», προσθέτουν ωστόσο ότι επί του παρόντος ότι δεν πρέπει «να ερμηνεύονται κατά γράμμα όσα μεταδίδονται από τα βουλγαρικά μέσα».
Και αυτό γιατί είναι πολύ πιθανόν να εντάσσονται στο μετεκλογικό κλίμα που επικρατεί στη γειτονική χώρα.
isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου