Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ" ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ Γ.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΓΙΑ ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΕ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ!!!

Σε βραδυφλεγή βόμβα, που απειλεί να τινάξει στον αέρα το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, τείνει να εξελιχθεί η απίστευτη έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπευθύνων της “Αττικό Μετρό Α.Ε.” και της κοινοπραξίας που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου.
“Μοιάζει να εκτελείται ένα σημαντικό έργο χωρίς μελέτη εγκαίρως εγκεκριμένη, χωρίς να είναι γνωστό ότι τα υλικά είναι εξαρχής κατάλληλα και με μια επίβλεψη, η οποία πάντα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν”, παραδέχεται ο ίδιος ο διευθυντής του Μετρό Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Γαλούσης σε επιστολή που έστειλε στον γενικό διευθυντή της εταιρείας, τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, επιστολή την οποία αποκαλύπτει η “ΜτΚ”.
Στα εργοτάξια του μετρό είναι κοινό μυστικό ακόμη και μεταξύ των απλών εργαζομένων πως οι επιβλέποντες της Αττικό Μετρό και οι εκτελούντες της κοινοπραξίας των εταιρειών βρίσκονται σε διαρκείς κόντρες.
“Υπάρχει ένας ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ τους”, επιβεβαιώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο μετρό Χρήστος Καλαϊτζίδης.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Ούτε ένα 24ωρο δεν πέρασε από την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι, υπογραμμίζοντας την διάθεση για αντίποινα από την εταιρεία και οι υποψίες μας γίναν πράξη.
Ο τρομοκρατικός μηχανισμός της εταιρείας λειτούργησε άμμεσα και με ιδιαίτερη σκληρότητα με απώτερο σκοπό την κυριολεκτική εξόντωση των εργατών.
Την Πέμπτη στις 14:59 στη "Διαστάυρωση Σταυρούπολης", ένα λεπτό πριν ολοκληρώσουν οι εργάτες το οκτάωρο τους και αποχωρήσουν, τους ανακοινώθηκε ότι την επόμενη μέρα το εργοτάξιο δεν θα λειτουργήσει.
Οι εργάτες μοιράστηκαν σε άλλα εργοτάξια, αλλά μία διαλεγμένη ομάδα, επιλέχθηκε να πάει στον Επίσταθμο δίπλα στους Άγιους Πάντες, όπου δεν υπήρχαν άλλοι εργάτες και δεν εκτελόντουσαν αρχαιολογικές εργασίες.
Ο επίσταθμος βαφτίστηκε σε τόπο μαρτυρίου των εργατών. Σε βάθος 4,5 μέτρων, όπου το ποσοστό υγρασίας είναι μεγαλύτερο και με θερμοκρασίες που φτάναν τους 40 βαθμούς (το θερμόμετρο του Ν.Σ.Σ. έδειχνε 39 βαθμούς), οι εργάτες οδηγήθηκαν σε καταναγκαστικά έργα.
Με υπέυθυνο καθοδηγητή την αρχαιολόγο του Επίσταθμου, δεν επιτράπηκε στους εργάτες ούτε να πάρουν ανάσα.
Με κασμάδες και φτυάρια στα χέρια και χωρίς να σταματήσουν ούτε στιγμή, το οκτάωρο τους έγινε εφιαλτικό.
Πάνω από το κεφάλι τους, η αρχαιολόγος, με υπερβάλοντα ζήλο, αλλά με περίσσια ευχαρίστηση, καταπίεζε με φωνές και κυνηγητό τους εργάτες, να δουλέψουν ακόμα πιο εντατικά, ακόμα κι όταν ήταν εμφανές ότι οι αντοχές τους τελειώσανε και βρίσκονταν στα πρόθυρα λιποθυμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου