Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΕΡ...ΓΑΒΡΑ!!!


ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΟΙ "ΣΥΝΗΘΩΣ ΥΠΟΠΤΟΙ" ΤΟΥ Ε.Π.Σ.Ε.

Και λέγαμε πού είναι;
Γιατί τόσο καιρό εσιώπησαν;
Μπορεί τα παληκάρια να ήσαν διακοπές στη Μύκονο, φιλοξενούμενοι του Βαλιανάτου...
Εμφανίσθηκαν όμως , φόρεσαν τα παντελόνια τους και κατέθεσαν Προσφυγή στην Ελληνική Δικαιοσύνη για την αφαίρεση σκηνής από το video του Κώστα Γαβρά που προβάλλεται στο Μουσείο Ακρόπολης.
Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν ο εκπρόσωπος της ΕΠΣΕ Παναγιώτης Δημητράς και ο Νομικός Σύμβουλος του ΕΠΣΕ Βασίλης Σωτηρόπουλος επικαλούνται το συνταγματικό δικαίωμά τους ως επισκεπτών του Μουσείου στην ανεμπόδιστη πρόσβαση στο έργο του γνωστού σκηνοθέτη.
Υπενθυμίζεται ότι από το απόσπασμα 1 Δ και 40 ΔΔ του εν λόγω video αφαιρέθηκε σκηνή 12 ΔΔ στην οποία εμφανίζονται μορφές των πρωτοχριστιανικών χρόνων να απολαξεύουν τμήματα του αετώματος και της ζωφόρου του Παρθενώνα.
Η υπόθεση απασχόλησε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ως περίπτωση λογοκρισίας που φέρεται ότι επιβλήθηκε από δυσαρεστημένους εκπροσώπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Αμέσως μετά τη κατάθεση της αγωγής, πήγαν στη πισίνα του resort στο Λαγονήσι και έπαιξαν τζίβι και μετα πόλο.
Οι παρευρισκόμενοι ήσαν όλοι ξένοι.
Δεν τους ξεφώνησε κανεις....

1 σχόλιο:

  1. «επικαλούνται το συνταγματικό δικαίωμά τους ως επισκεπτών του Μουσείου στην ανεμπόδιστη πρόσβαση στο έργο του γνωστού σκηνοθέτη.»

    Λέει πουθενά στο Σύνταγμα, ότι οι επισκέπτες στα Μουσεία πρέπει να έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στα έργα του κ. Γαβρά;.. lol Πάλι καλά που τους ξεφωνίζετε εσείς! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή