Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ...ΛΟΥΚΕΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ;;;

ΡΩΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ...
 
Ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος κατέθεσε Ερώτηση στους Υπουργούς Οικονομίας, Οικονομικών και Πολιτισμού και Τουρισμού καλώντας τους να απαντήσουν τι κίνητρα έδωσε ή θα δώσει η Κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και να αποτραπεί η πτώχευση αυτών των επιχειρήσεων.
«Όπως εκτιμούν οι παράγοντες του κατασκευαστικού κλάδου, η οικονομική κρίση, τα σκληρά φορολογικά μέτρα, η διακοπή των δανειοδοτήσεων από τις Τράπεζες, οι ακάλυπτες επιταγές, και ένα σωρό παράλληλες επιπτώσεις της κακής οικονομικής κατάστασης, θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο αυτές τις επιχειρήσεις.
Ακριβώς ίδια κατάσταση επικρατεί και στις μισές από τις 4.500 επιχειρήσεις του εμπορικού κλάδου που κινδυνεύουν να κλείσουν εξ αιτίας μείωσης των πωλήσεων-κερδών, ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις τράπεζες και σφραγισμένων επιταγών.
Σύμφωνα με την ετήσια Έκθεση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, παρά τα ισχνά κίνητρα της Πολιτείας, μόλις μία στις δύο επιχειρήσεις που κλείνουν αντικαθίσταται από μια νέα.
Και προσπαθώ να θυμηθώ, τι είχε υποσχέθεί και τι κίνητρα έδωσε η Κυβέρνηση για να σώσει από τον κατήφορο τις επιχειρήσεις. δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.
«Είναι απορίας άξιο το πως η Κυβέρνηση ελπίζει σε κάλυψη της τρύπας των εσόδων του Κράτους.
Μα πώς;
Θα φορολογεί τα λουκέτα;
Η κυβέρνηση καταστρέφει τη μεσαία τάξη και την αντικαθιστά με την τάξη των νεόπτωχων», τόνισε ο Αχαιός Βουλευτής ο οποίος ρωτά επίσης και τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο έξαρσης της ανεργίας
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου