Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΟΤΑΝ Ο ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΦΥΤΕΥΕ ΔΕΝΔΡΑΚΙΑ, Η ΑΓΚΥΡΑ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΧΑΡΤΕΣ, ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ "ΕΠΙΚΑΘΕΤΑΙ" ΣΕ... ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ...!!!

"ΤΙΝΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ" ΤΗΝ ΑΦΕΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ Giorgo, ΓΙΑ...ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ...!!!

Με απερίφραστο και κατηγο­ρηματικό τρόπο η Άγκυρα διεμήνυσε - προ δεκαημέ­ρου-, δείχνοντας μάλιστα και σχετι­κούς χάρτες στην Αθήνα, ότι η περιο­χή νότια του Καστελόριζου «εμπίπτει απόλυτα στην Τουρκική υφαλοκρηπί­δα»!
Με τον τρόπο αυτόν η Άγκυρα δι­έλυσε τις ψευδαισθήσεις Παπανδρέ­ου και Δρούτσα περί των δυνατοτήτων της ελληνοτουρκικής προσέγγισης και τίναξε στον αέρα την αφελή επιλογή της Ελληνικής Κυβέρνησης για μια συ­νολική διευθέτηση των Ελληνοτουρκικών.
Την ώρα, λοιπόν, που ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας φύ­τευε δεντράκια στο Καστελόριζο, το Τουρκικό ΥΠΕΞ είχε ήδη ξεκαθαρίσει επίσημα και κατηγορηματικά στην Ελ­ληνική Πρεσβεία της Άγκυρας ότι: ♦-- Το Καστελόριζο με τα χωρικά του ύδατα (6 μίλια) επικάθεται στην τουρ­κική υφαλο
κρηπίδα και δεν... διαθέτει κανένα δικαίωμα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).
♦-- Σύμφωνα με τους Τουρκικούς χάρ­τες, τους οποίους παρουσίασαν στον Έλληνα διπλωμάτη της Ελληνικής πρε­σβείας στην Άγκυρα, η Τουρκική ΑΟΖ στην περιοχή συνορεύει με την ΑΟΖ της Αιγύπτου. ♦-- Η Τουρκική Κυβέρνηση έχει ενημε­ρώσει για τις θέσεις της, την Αίγυπτο και συνεπώς, το Κάιρο, συμμεριζόμε­νο τις Τουρκικές θέσεις, έχει διακόψει τις Ελληνοαιγυπτιακές συζητήσεις για την ΑΟΖ στην περιοχή!
Περισσότερα εδω:

http://topontiki.gr/article/15538

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου