Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ «ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ... ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...!!!

«ΑΙΡΕΤΑΙ» Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ...!!!

Την εναρμόνιση με το αυστηρότερο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει σε χώρες του Νότου για την απόδοση ιθαγένειας ανακοίνωσαν ο Υπουργός Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Χ. Αθανασίου,  σε συνάντηση γνωριμίας που είχαν με τους δημοσιογράφους.

Σημείωσαν ότι για να λάβουν ιθαγένεια τα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, θα πρέπει οι γονείς τους να παραμένουν νόμιμα στη χώρα επί οκτώ και όχι επί πέντε χρόνια που ισχύει σήμερα με τον νόμο Ραγκούση
Προανήγγειλαν επίσης την αλλαγή του κώδικα ιθαγένειας.
Επί το αυστηρότερον
Επίσης συζητείται να αυξηθούν από επτά σε δέκα τα χρόνια νόμιμης παραμονής στη χώρα ενός μετανάστη, προκειμένου να πολιτογραφείται Ελληνας. 
Ο Χ. Αθανασίου, που έχει και τυπικά την αρμοδιότητα της μετανάστευσης, σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποφασίζει το παιδί μεταναστών που γεννήθηκε στην Ελλάδα, όταν ενηλικιώνεται (18 ετών), για την απόκτηση της Ελληνικής ιθαγένειας, ενώ υπάρχουν σκέψεις να αποδίδεται η ιθαγένεια ως επιβράβευση σε παιδιά μεταναστών που επιτυγχάνουν να εισαχθούν σε Ελληνικά Πανεπιστήμια.
Οι δύο Yπουργοί Ευρ. Στυλιανίδης και Χ. Αθανασίου ανακοίνωσαν ότι δεν χρησιμοποιούν τα υπουργικά αυτοκίνητα, δεν έχουν χρεωθεί κινητά τηλέφωνα και μείωσαν το προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να συμβάλουν και αυτοί στη μείωση των δαπανών με αυτές τις συμβολικές κινήσεις.
Eθνος

2 σχόλια:

  1. O νόμος περι ιθαγενείας πρέπει σαφώς να απαγορεύει την κτήση της ελληνικής ιθαγενείας από αλλογενείς. Με την τροποποίηση του νόμου Ραγγούση δεν αλλάζει ουσιαστικώς τίποτε. Κάθε πακιστανός, άραβας, νέγρος μπορεί αποκτά ιθαγένεια εντος δεκαετίας. Να αφαιρεθεί η ιθαγένεια από τους ξένους που την έχουν λάβει ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΗΣ ΝΔ

    ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ (ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ)
    ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΨΟΦΙΑ ΔΕΞΙΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή