Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΜΟΝΤΕΛΟ και ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ «ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ... ΡΟΥΝΤΙ ΤΖΟΥΛΙΑΝΙ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ...!!!

ΣΥΧΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΝ π. ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ Ν.ΥΟΡΚΗΣ και ΤΟΝ... ΥΠΕΡ-ΑΣΤΥΝΟΜΟ ΜΠΙΛ ΜΠΡΑΤΟΝ...!!!

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη (στο «Βήμα») ότι ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας βρίσκεται σε επαφή με τον τέως Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζιουλιάνι και με τον λεγόμενο υπερ-αστυνόμο (super cop) της Αμερικής Μπιλ Μπράτον.

Ο Ρ. Τζιουλιάνι, εκτός από την εντυπωσιακή αντιμετώπιση των επιπτώσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, έχει γίνει παγκόσμια γνωστός από την πάταξη της εγκληματικότητας στη Νέα Υόρκη, όπου κάποτε κανείς δεν αισθανόταν ασφαλής να περπατήσει ούτε στα πιο κεντρικά της σημεία. 
                            ********* 
Το δόγμα «μηδενικής ανοχής» του Τζιουλιάνι «καθάρισε» την πόλη με εντυπωσιακά αποτελέσματα, όχι μόνο στη συρρίκνωση της εγκληματικότητας, αλλά και στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας, στην προσέλκυση τουριστών και, κυρίως, στη βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών.
                             ********* 
Ο Μπ. Μπράτον, που εκείνη την εποχή ήταν ο επικεφαλής επίτροπος-επιθεωρητής του διάσημου NYPD, εφάρμοσε ένα καινοτόμο σχέδιο άμεσης δράσης των γνωστών SWAT, αλλά κι ένα περίπλοκο πρόγραμμα ηλεκτρονικών υπολογιστών για την επέμβαση της αστυνομίας, σε διάφορες περιοχές, έγκαιρα και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. 
                                ********* 
Το «μοντέλο Μπράτον» είναι τόσο πετυχημένο, ώστε ο ίδιος είναι ο μόνος στην ιστορία των ΗΠΑ που διετέλεσε και αρχηγός του LAPD (στο Λος Αντζελες) και επιθεωρητής της αστυνομίας της Βοστόνης, ενώ στη συνέχεια ήταν περιζήτητος από πολλές κυβερνήσεις και επιχειρήσεις. 
                               ********* 
Οπως πληροφορούμαστε μάλιστα, ο Μπιλ Μπράτον είναι ήδη έτοιμος να προτείνει στην ελληνική πλευρά ειδικούς συνεργάτες του με εμπειρία σε ακόμα πιο «δύσκολες περιπτώσεις» συγκριτικά με τη Νέα Υόρκη και το Λος Αντζελες…
                               ********* 
Ασφαλώς, παρόμοιες διεθνείς επαφές δεν στήνονται σε λίγες εβδομάδες και είναι πλέον πασιφανές ότι αυτοί οι «κρυφοί άσοι» βρίσκονταν στα χέρια του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και του υπουργού Δημόσιας Τάξης εδώ και πολύ καιρό. 
                                ********* 
Λέγεται ότι ο κ. Τζιουλιάνι θα μιλούσε σε ειδική εκδήλωση της Ν.Δ. πέρυσι (που ματαιώθηκε λόγω των εξελίξεων με τους Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο), ενώ ο κ. Μπράτον ενημερωνόταν, την τελευταία διετία, μέσω Ελλήνων συνεργατών της πολυεθνικής στην οποία προεδρεύει.

1 σχόλιο:

  1. Ο Τζουλιάνι, υποστηρικτής της σεξουαλικής διαστροφής, δωροδόκησε τις συμμορίες των νέγρων κακοποιών, ώστε να απομακρυνθούν από την περιοχή ευθύνης και να εγκληματούν σε γειτονικές συνοικίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή