Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ο ΤΟΜΣΕΝ ΟΜΟΛΟΓΕΙ και ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ: «ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ, ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ... ΜΙΣΘΟΥΣ»...!!!

«ΑΠΟΛΟΓΙΑ» ΣΕ ΞΕΝΑ ΜΜΕ στο «HILTON»: 

Το ξενοδοχείο «Hilton» – το «φρούριο» που έχει επιλέξει για σπίτι του στην Αθήνα ο Πόουλ Τόμσεν – ήταν και ο τόπος «απολογίας» του εκπροσώπου του ΔΝΤ για τα λάθη που έχει κάνει στην Ελλάδα. 
Αλλά και ο χώρος που διάλεξε για να σχολιάσει ακόμη και τον Ελληνα Πρωθυπουργό λέγοντας ότι:

«Ο κ. Σαμαράς πέτυχε στη διπλωματική ώθηση του Ελληνικού ζητήματος αλλά δεν πρέπει ένα ακόμη πρόγραμμα να κινείται εκτός τροχιάς». 
-- *********-- 
Οπως γράφει  «Το Βήμα», ο Δανός μιλώντας μόνο σε ξένα μέσα το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, παραμονές της συνεδρίασης του Eurogroup και της επίσημης επίσκεψης της κυρίας Μέρκελ στην Αθήνα, σε μια συνάντηση που θέλησε να κρατηθεί μυστική, αισθάνθηκε την ανάγκη να μιλήσει για όλα.
-- *********-- 
Ο κ. Τόμσεν έφθασε στο ραντεβού με καθυστέρηση, εμφανώς κουρασμένος, όπως τον περιγράφουν καλεσμένοι του. 
-- *********-- 
Ηταν πεσμένος, κοιτούσε συνέχεια έξω από το παράθυρο. 
-- *********-- 
Με χαμηλή φωνή είπε ότι ήταν λάθος ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε στην Ελλάδα το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας, ότι καλύψαμε τον μισό δρόμο κόβοντας τους μισθούς και ότι έπρεπε να γίνουν αλλαγές στην αγορά εργασίας, να ανοίξουμε τις αγορές και τα κλειστά επαγγέλματα. 
-- *********-- 
Είπε ακόμη ότι ίσως είναι λάθος η ταχύτητα, η πολύ γρήγορη δημοσιονομική προσαρμογή, αφού οδήγησε στη βαθύτερη ύφεση.
-- *********-- 
Ηταν τόσο πεσμένος που σε μια ερώτηση για το πόσο χρόνο ακόμη θα χρειαστεί να μείνει στην Αθήνα (εννοώντας για να κλείσει το πακέτο) ο κ. Τόμσεν θεώρησε ότι τον ρωτούσαν πότε θα φύγει από την Ελλάδα και είπε ότι αν φύγει, σύντομα κάποιος άλλος θα τον αντικαταστήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου