Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ (ΕΚΑΜ) ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΙΣ... ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ...!!!

ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ,  ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ καί ΤΑ...«ΚΑΝΟΝΙΑ ΝΕΡΟΥ»...!!!

Μια νέα ομάδα της Αστυνομίας που θα κυκλοφορεί με τζιπ, θα φέρει βαρύ οπλισμό και θα έχει εκπαιδευτεί στα πρότυπα της ΕΚΑΜ, θα ριχτεί στη μάχη με τη βαριά εγκληματικότητα στις αρχές του χρόνου.

Οι δεκάδες συμμορίες με τα καλάσνικοφ που εισβάλλουν σε σπίτια, δολοφονούν πολίτες στον δρόμο για λίγα ευρώ και λυμαίνονται την πρωτεύουσα, είναι η αιτία για τη σύσταση της νέας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., την οποία χαρακτηριστικά οι επιτελείς της Κατεχάκη την περιγράφουν ως μίνι ΕΚΑΜ.
-- *********-- 
Οπως προβλέπει το σχέδιο του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο έχει βασιστεί σε ανάλογου τύπου υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Γαλλίας, οι νέες ειδικές ομάδες θα περιπολούν 24ωρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο και θα επεμβαίνουν μόνο σε περιπτώσεις βαριάς εγκληματικότητας.
-- *********-- 
Με απλά λόγια, δεν θα κυνηγούν τσαντάκηδες και τοξικομανείς, αλλά συμμορίες αλλοδαπών με καλάσνικοφ, νονούς οπλισμένους σαν αστακούς, σκληρούς ληστές κ.ά. 
-- *********-- 
Δεν αποκλείεται κάθε τζιπ να συνοδεύεται και από μια μοτοσικλέτα σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβει ή να εμπλακεί σε καταδίωξη κακοποιών που επιβαίνουν σε δίκυκλα.
-- *********-- 
Μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμη αποφασιστεί το όνομα της σούπερ ομάδας, ωστόσο θα εφαρμοστεί πρώτα στην Αθήνα και έπειτα στην υπόλοιπη χώρα και θα ενταχθεί στην αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας.
          ------------------------------------------------
Κατάργηση τμημάτων
Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως το σχέδιο της Αστυνομίας προβλέπει την κατάργηση μεγάλου αριθμού Αστυνομικών Τμημάτων που απασχολούν λιγότερους από 25 αστυνομικούς και τη δημιουργία της νέας υπηρεσίας που θα λειτουργεί ανεξάρτητα. Με το δικό της επιχειρησιακό κέντρο θα επεμβαίνει μόνο όταν υπάρχουν βαριά περιστατικά και θα κινείται σε συγκεκριμένες ζώνες. 
-- *********-- 
Για τον λόγο αυτό η ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας χωρίστηκε σε δέκα περιοχές και σε καθεμία από αυτές θα περιπολεί όλο το 24ωρο μια κινητή μονάδα μίνι ΕΚΑΜιτών. Μάλιστα, οι ζώνες δεν έχουν χωριστεί βάσει γεωγραφικών κριτηρίων αλλά των δεικτών της εγκληματικότητας.
-- *********-- 
Ετσι, μία κινητή μονάδα θα περιπολεί στο ιστορικό κέντρο, μία άλλη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα-Πατησίων και οι υπόλοιπες οκτώ ζώνες θα είναι η ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστίων, της Ανατολικής Αθήνας, μία στα νότια προάστια, δύο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά που θα φτάνει μέχρι τις παρυφές του Αιγάλεω, μία στα δυτικά προάστια, μία που θα εποπτεύει από το Μενίδι μέχρι και τη Νέα Ιωνία και τέλος άλλη μία σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο. Φυσικά δεν έχουν «κλειδώσει» οι περιοχές και δεν αποκλείεται να προστεθούν μία ή δύο μονάδες ακόμη για να καλυφθεί πλήρως όλο το λεκανοπέδιο.
-- *********-- 
Το πλάνο της ΕΛ.ΑΣ. λέει πως για καθεμία μονάδα θα χρειαστούν τουλάχιστον 12 εκπαιδευμένοι αστυνομικοί. Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής τους, ούτε έχει καθοριστεί το ακριβές πρόγραμμα της βασικής εκπαίδευσης.
-- *********-- 
Οσο για τον οπλισμό, θα είναι ιδιαίτερα βαρύς και σύγχρονος. Μόνο έτσι, λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., θα αντιμετωπιστεί η βαριά εγκληματικότητα. Ετσι, εκτός από το κλασικό πιστόλι που φέρουν πάνω τους οι αστυνομικοί, θα έχουν και ημιαυτόματο όπλο (δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής του), διόπτρες νυκτός, συστήματα ενδοεπικοινωνίας και φυσικά αλεξίσφαιρα γιλέκα που θα μπορούν να αντέξουν τις σφαίρες των καλάσνικοφ.
             -------------------------------------------------------
Στην πρώτη γραμμή και τα κανόνια νερού

Η υπερβολική και παράλογη χρήση χημικών, οι μεγάλες καταστροφές και η αδυναμία απομόνωσης «μπαχαλάκηδων» και κουκουλοφόρων μπήκαν στο μικροσκόπιο των επιτελών προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα των εκτεταμένων επεισοδίων που διασύρουν διεθνώς τη χώρα.
-- *********-- 
Η χρήση χημικών, όπως φάνηκε, απέτυχε παταγωδώς, αφού από τη μία όσοι προκαλούσαν επεισόδια ήταν εφοδιασμένοι με ειδικές αντιασφυξιογόνες μάσκες και συνεπώς δεν τους έπιαναν τα χημικά και από την άλλη απλοί διαδηλωτές κινδυνεύουν να οδηγηθούν στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.
-- *********-- 
Ετσι λήφθηκε η απόφαση να αναλάβει δράση ο «Αίας» μαζί με τα τρία «λευκά αδελφάκια του», τα οποία παραλάβαμε πριν από λίγους μήνες από το Ισραήλ. 
-- *********-- 
Πρόκειται για το ειδικό όχημα που αγοράστηκε πριν από πέντε χρόνια έναντι του ποσού των 350.000 ευρώ από την Ελληνική Αστυνομία από μια ισραηλινή εταιρεία και το οποίο έχει τη δυνατότητα να εκτοξεύει νερό με πίεση και να διαλύει χωρίς τη χρήση χημικών, «ζωηρούς» διαδηλωτές.
-- *********-- 
Το βαρύ όχημα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 6 τόνων νερού και 100 κιλών ειδικής μπογιάς που θα εκτοξεύεται για να διαλύει το πλήθος και να μαρκάρει διαδηλωτές. 
Ο κίνδυνος να τραυματιστεί διαδηλωτής από τη μεγάλη πίεση του νερού είναι κάτι παραπάνω από ορατός και για τον λόγο αυτό 10 αστυνομικοί για κάθε ειδικό όχημα (σύνολο 40) έχουν εκπαιδευτεί για τον χειρισμό του.
-- *********-- 
Μέσω ενός ειδικού ηλεκτρονικού υπολογιστή θα προγραμματίζονται τα δεδομένα και ανάλογα με τις «ανάγκες» και την ένταση των επεισοδίων θα καθορίζεται η πίεση του νερού. 
-- *********-- 
Συγκεκριμένα έχει τρεις διαφορετικούς τρόπους ρίψεις: σύντομη pulse, long pulse και συνεχή ροή. Στην τελευταία ρύθμιση οι έξι τόνοι νερού μπορούν να αδειάσουν σε μόλις τέσσερα λεπτά!
-- *********-- 
Στις πρόσφατες κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά οι συγκεκριμένες αύρες νερού και το πείραμα από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. κρίθηκε πετυχημένο.
-- *********-- 
Τα τέσσερα οχήματα της Αστυνομίας διαθέτουν συνεχόμενη ροή αέρα για την καμπίνα του πληρώματος, μπουλντόζα εμπρός για την απομάκρυνση εμποδίων, σύστημα καταγραφής βίντεο με κάμερα οπισθοπορείας, βαλλιστική θωράκιση κάτω από το σασί, στον ουρανό και τα παράθυρα, δυνατότητα συνεχούς ροής κατασβεστικού αφρού σε περίπτωση ρίψης μολότοφ.
             -------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου