Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Ο «ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ» ΜΕ... ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ...!!!

«ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ... ΕΛΛΑΔΑ»...!!!

Με μια ανακοίνωση - σοκ η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες, κυρίως Αφρικανικής, Ισπανικής και Ασιατικής καταγωγής που επισκέπτονται την Ελλάδα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων βίας και επιθέσεων εναντίων αλλοδαπών.

Η Πρεσβεία καλεί όλους τους Αμερικανούς τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα να να καταγγείλουν άμεσα στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα ή στο Αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη κάθε πιθανό κρούσμα ρατσιστικής βίας. 
-- *********--
Η Αμερικανική Πρεσβεία έθεσε μάλιστα στη διάθεση των Αμερικανών πολιτών και τηλέφωνο επικοινωνίας όπου μπορούν να τηλεφωνούν καθημερινώς και δωρεάν για να ζητήσουν τη βοήθεια.
-- *********--
Ειδικοί αναλυτές στη χώρα μας επισημαίνουν η ανακοίνωση είναι ουσιαστικά ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη από την Αμερικανική Κυβέρνηση στην Ελληνική. 
-- *********--
Παράλληλα η αμερικανική πρεσβεία καλεί όλους τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν να μετακινηθούν αύριο ημέρα εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε όλους τους δρόμους πέριξ του Ιδρύματος καθώς και στις οδούς από τις οποίες θα περάσει η πορεία. 
-- *********--
Απάντηση από το Ελληνικό ΥΠΕΞ
-- *********--
«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια χώρα ασφαλής» σχολίασε ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας των ΗΠΑ για την Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου