Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΧΕΔΩΡΟΥ

12ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ

(12th INTERNATIONAL YOUTH BAND FESTIVAL)Δήμος Εχεδώρου Θεσσαλονίκης, 26 έως 30 Αυγούστου 2009Το φετινό ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ συνεχίζει την πορεία του με την ίδια αρχή που το καθιέρωσε όλα αυτά τα χρόνια, τη συνεργασία των νέων ανθρώπων από όλον τον κόσμο, με αφορμή τη μουσική.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 5 χώρες και τιμούν με τη συμμετοχή τους 600 μουσικοί :
· Big Band Grosuplje, SLOVENIA· Ορχήστρα πνευστών
"MOR", ΟΥΓΓΑΡΙΑ·
Ορχήστρα Νέων Σίνδου, ΕΛΛΑΔΑ· Ορχήστρα πνευστών ¨ Dimitar Metcev ¨ Βέλιγκραντ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ· Μπάντα Πολεμικού Ναυτικού, ΕΛΛΑΔΑ · Ορχήστρα Πνευστών "Goleniow", ΠΟΛΩΝΙΑ· Ορχήστρα Magic Brass ( Λαμία ) ΕΛΛΑΔΑ · Φιλαρμονική Δήμου Βέροιας, ΕΛΛΑΔΑ· Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμων Καλαμαριάς - Αμπελοκήπων, ΕΛΛΑΔΑ· Ορχήστρα νέων Δήμου Δίου, ΕΛΛΑΔΑ· Ορχήστρα Αρχιμουσικών
Το Διεθνές Φεστιβάλ έχει κερδίσει τη θέση του στον ευρωπαϊκό και διεθνή πολιτιστικό χάρτη και για το λόγο αυτό εισπράττει θετικές κριτικές με ιδιαίτερες αναφορές τόσο από τον τύπο όσο και από τα διεθνή δίκτυα όπως η IFEA (παγκόσμιο δίκτυο φεστιβάλ) και η WASBE (παγκόσμια ένωση αρχιμουσικών).


"ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ"

12 χρόνια τώρα το Φεστιβάλ του Δήμου Εχεδώρου, μας έδειξε πώς η Τέχνη λειτουργεί κατεξοχήν ως γέφυρα ανάμεσα στους λαούς και ο πολιτισμός ως κανάλι επικοινωνίας.
Η μουσική, ως γλώσσα πανανθρώπινη, έχει τη μοναδική ικανότητα να εμπεριέχει τις εθνικές ιδιαιτερότητες χωρίς να τις καταλύει.
Με την ενίσχυση του Φεστιβάλ, επιδιώκουμε να συμβάλουμε σταθερά στην ισχυροποίηση του Εχέδωρου ως Δήμο του Πολιτισμού, ως Δήμο ζωντανό και άξιο να δημιουργεί, να στηρίζει και να αναδεικνύει τους θεσμούς του.
Γεώργιος Αρβανιτίδης
Δήμαρχος Εχεδώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου