Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!!!


Η ΑΝΝΑ ΜΑΝΑΝΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΝΑΤΙΟΝ "SHOW GERLS"-BOTOX KAI T.V. ΠΕΡΣΟΝΩΝ....


Έπειτα από ένα «έντονο», από άποψη δημοσιότητας, καλοκαίρι για τον Μπερλουσκόνι, όπου η προσωπική του ζωή(συνευρέσεις με call girls, πάρτι σε ροζ βίλες κτλ) βρέθηκε στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου, το φεμινιστικό κίνημα επανακάμπτει στην ιταλική κοινωνία.
Αφορμή δεν ήταν μόνο ο Καβαλιέρε και η αχαλίνωτη ερωτική του ζωή, αλλά και το ευρύτερο κοινωνικοπολιτισμικό μοντέλο που επικρατεί στην Ιταλία και που φανερώνει την ανοχή των πολιτών σε όλα αυτά τα σκάνδαλα, γεγονός που επιτρέπει σε ένα πρωθυπουργό μετά από τόσες κατηγορίες να παραμένει στην εξουσία.
Όλα αυτά οδήγησαν στην δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που τιτλοφορείται Il Corpo delle Donne, το οποίο αποτελεί μια οξεία κριτική στα σεξιστικά φαινόμενα που διέπουν στο σύνολο της την εμπορική ιταλική τηλεόραση.
Στο φιλμ αντιπαραβάλλεται η γνωστή ηθοποιός Anna Magnani- η οποία αποτελεί πρότυπο για την νέα γενιά φεμινιστριών της Ιταλίας- με τα ημίγυμνα show-girls και της botox-αρισμένες TV-περσόνες που αποτελούν το κυρίαρχο πρότυπο της ιταλικής τηλεόρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου