Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ" ΚΑΣΤΡΟ ΣΤΗ ΚΟΥΒΑ



ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΒΑΝΑ
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας συναντήθηκε με τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, στην οικία του, στην Αβάνα συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Έλση και τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού.
Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΡΙΚ Πάρης Ποταμίτης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, είπε ότι ήταν χαρά, τιμή και ευτυχία, γιατί διαπίστωσε ότι ο Φιντέλ Κάστρο "είναι υγιής και πάνω απ' όλα, με κοφτερό μυαλό όπως πάντα, να του αναλύει με μαεστρία τις παγκόσμιες και περιφεριακές συνθήκες".
Είπε επίσης ότι ο Φιντέλ Κάστρο έκανε κατά τη συνάντηση ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό. Λίγο αργότερα ο Πρόεδρος Χριστόφιας κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Αβάνα.
Στις δηλώσεις του επεσήμανε την τιμή που γίνεται στην Κύπρο με το άγαλμα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου να βλέπει προς το λιμάνι της Αβάνας υπενθυμίζοντας την αποστολή του πρώτου πλοίου υπό κυπριακή σημαία, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι και έσπασε τον τότε αποκλεισμό που είχε επιβληθεί στη χώρα αυτή.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου