Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΝΑΙ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ...

Ο ΝΑΟΣ ΑΝΕΓΕΡΘΗ ΤΟ 1916 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΠΥΡΓΩΝ
 
Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της ανοικοδόμησης της ελληνορθόδοξης εκκλησίας Αγίου Νικολάου, η οποία καταστράφηκε με την πτώση των δίδυμων πύργων στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Σε συνδυασμό με το ζήτημα της ανέγερσης τεμένους και ισλαμικού κέντρου κοντά στο ''Σημείο Μηδέν'' του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο Μανχάταν, προβάλλονται πλέον και σε αμερικανικά ΜΜΕ τα εμπόδια που θέτουν οι αρμόδιες αρχές της πόλης για την ανέγερση του ναού. Σημειωτέον ότι:
Ο πρώην Κυβερνήτης της Ν.Υ. Τζορτζ Πατάκι, ο οποίος μαζί με τον π. Δήμαρχο Ρούντι Τζουλιάνι είχαν δώσει διαβεβαιώσεις στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την ανέγερση της εκκλησίας, και ο Ελληνοαμερικανός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Λονγκ Αϊλαντ για την ομοσπονδιακή Βουλή Τζορτζ Δήμος, εμφανίστηκαν αντίθετοι με την οικοδόμηση του ισλαμικού κέντρου, κατηγορώντας τις αρμόδιες αρχές ότι παρεμποδίζουν την ανοικοδόμηση του ελληνορθόδοξου ναού, του μοναδικού οίκου λατρείας που καταστράφηκε κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
Περισσότερα
http://www.greekamericannewsagency.com/main/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου