Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΙ και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟ» και «ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ» ΣΑΜΑΡΑ...

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ...

Κάθε φορά που οι άνθρωποι της τρόικας συναντώνται με τον Πρόεδρο της Ν. Δ. Αντώνη Σαμαρά και τους συνεργάτες του, διαπιστώνουν ότι έχουν απέναντί τους έναν Αρχηγό που λειτουργεί με Πρωθυπουργικούς όρους και ένα κόμμα που έχει «φακέλους» με στοιχεία και προτάσεις συγκεκριμένες.
Και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος στις σχέσεις των δύο πλευρών, μια και πλέον οι συνομιλίες και η ενημέρωση γίνονται σε άλλο επίπεδο. Δεν είναι συμπτωματικό ότι στη χθεσινή συνάντηση στα γραφεία της Ν.Δ., η οποία κράτησε περίπου μιάμιση ώρα, παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Ν.Δ., οι αντιπρόεδροι του κόμματος Δ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμας και οι αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μηταράκης, καθώς και οι σύμβουλοι του προέδρου κ. Ι. Μουρμούρας και Χρ. Λαζαρίδης.
Η εικόνα αυτή μιας ομάδας με τον αρχηγό της παρόντα λειτουργεί δυναμικά υπέρ της Ν.Δ., καθώς πλέον οι τροϊκανοί διαπιστώνουν ότι έχουν απέναντί τους όχι απλώς αξιόπιστους συνομιλητές, αλλά «διαβασμένα» πολιτικά στελέχη.
Μπορεί οι ελεγκτές της τρόικας να μην έκαναν δηλώσεις δημόσια μετά το τέλος της συνάντησης, αλλά οι εκτιμήσεις που υπήρχαν από την πλευρά της Συγγρού ήταν ότι πήραν το μήνυμα που η Νέα Δημοκρατία ήθελε να εκπέμψει.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς για άλλη μια φορά ξεκαθάρισε στους κ. Τόμσεν, Μορ και Μαζούχ ότι δεν πρέπει να επιμείνουν σε μια λάθος συνταγή του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, που βυθίζουν τη χώρα όλο και πιο βαθιά στην ύφεση.
Ηταν κάθετος στο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν «νέα μέτρα», καθώς η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι τραγική και οι πολίτες και η αγορά δεν αντέχουν άλλο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στους εκπροσώπους της τρόικας, η ύφεση είναι βαθύτερη από την αναμενόμενη, το έλλειμμα του Προϋπολογισμού διογκώνεται, τα έσοδα καταρρέουν.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς έχουν καταρρεύσει όλοι οι δείκτες και τίποτε δεν... βγαίνει.
Κόκκινη γραμμή για τον κ. Σαμαρά ήταν το φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε προτάσεις που αυξάνουν τους φόρους. Αντίθετα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέμεινε στην πρόταση για μείωση των φορολογικών συντελεστών, ώστε να μπορέσει να πάρει μπροστά η οικονομία και να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά.
Τέλος, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι, από τη στιγμή που τίποτε από το σχέδιο της κυβέρνησης και της τρόικας δεν βαίνει καλώς, η κοινή λογική επιβάλλει πλέον την επαναδιαπραγμάτευση, με επιλογή άλλων πολιτικών.
Νίκος Ελευθερόγλου
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

2 σχόλια:

  1. ε φτανει πια το γλυψιμο στον ανυπαρκτο σαμαρα ελεοσ ρε θαναση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΛΙΒΑΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή