Κυριακή 21 Απριλίου 2013

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ και ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ...!!!

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ...

Την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του Ελληνικού προγράμματος εξέφρασε ο επικεφαλής της Αποστολής του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «το ποτήρι πια είναι περισσότερο από μισογεμάτο».

Σε δηλώσεις του σε Έλληνες δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο κ. Τόμσεν είπε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις φόρων σε ΦΠΑ στην εστίαση και στο πετρέλαιο θερμασμένης, «εάν η κυβέρνηση μπορέσει να εξεύρει τα έσοδα από αλλού».
***********************
Παράλληλα, είπε πως θεωρεί δεδομένο ότι πρέπει να αποχωρήσει από το δημόσιο το προσωπικό που δεν αποδίδει σύμφωνα με τα κριτήρια της Τρόικα, ενώ τόνισε ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα...!!!
***********************
Όσον αφορά στη βιωσιμότητα του χρέους, τόνισε ότι το χρέος θα βρεθεί κάτω από το 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και οι παρεμβάσεις θα εξαρτηθούν από την επιστροφή της Ελλάδας σε πρωτογενή πλεονάσματα.
***********************
Την ίδια ώρα εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά στην επιστροφή επενδυτών στην Ελλάδα, καθώς όπως είπε, «δίνουν σημασία στις αλλαγές που έχει κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση
                         ---------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου