Σάββατο 13 Απριλίου 2013

«VETO» ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ...ΣΚΟΠΙΩΝ...!!!

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ καί...ΔΙΚΑΙΩΣΗ...!!!

Έσβηναν, διόρθωναν, άλλαζαν τη θέση των σημαιών και μέσα σε λίγα λεπτά έφτιαξαν το πρόγραμμα των εργασιών της Περιφερειακής Διάσκεψης Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης στο Βελιγράδι από την αρχή. 
Τελικά, με βέτο του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Καραγκούνη, οι διοργανωτές της διάσκεψης αναγκάστηκαν να προσφωνήσουν τη ΠΓΔΜ με την ονομασία «FYROM» και όχι ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». 
***********************
Μια μικρή διπλωματική νίκη πέτυχε η Ελλάδα στο Βελιγράδι. 
Με άμεση παρέμβαση του υφυπουργού, Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στη διάσκεψη, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να εξαφανίσουν την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας». 
***********************
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι παρόμοιο δεν έχει συμβεί ξανά στη Σερβία, ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις οι ελληνικές αποστολές έχουν καταφέρει στο παρελθόν κατά τη διάρκεια συνεδρίων που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες χώρες να πείσουν τους διοργανωτές να αλλάξουν την ονομασία από «R. Macedonia» σε «FYROM». 
***********************
Τα μέλη της ελληνικής αποστολής, όταν άρχισαν να διαβάζουν το πρόγραμμα των εργασιών, αντίκρισαν ότι δίπλα στον υπουργό Δικαιοσύνης της γειτονικής χώρας αναγραφόταν η ονομασία «R. Macedonia».
***********************
Παράλληλα, διαπίστωσαν ότι τα σημαιάκια που βρίσκονταν στο τραπέζι των συζητήσεων ήταν τοποθετημένα με αλφαβητική σειρά. 
***********************
Έτσι, αν και θα έπρεπε τα μέλη της αντιπροσωπείας της FYROM να προηγούνται της ελληνικής, ωστόσο βρίσκονταν κάποιες θέσεις πιο πίσω, αποδεικνύοντας ότι και σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήθηκε η ονομασία «R. Macedonia». 
***********************
Με παρέμβαση του κ. Καραγκούνη και των μελών της ελληνικής αντιπροσωπείας, οι διοργανωτές -παρουσία του πρωθυπουργού της Σερβίας- λίγη ώρα αργότερα προχώρησαν σε διορθώσεις του τελικού κειμένου και του τρόπου παρουσίασης της χώρας, σύμφωνα με την ονομασία εισδοχής της ΠΓΔΜ στον ΟΗΕ (FYROM).
***********************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου