Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

"ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ"



ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ 32 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Να συνετίσει την Τουρκία για να σταματήσει την επιθετική της στάση στο Αιγαίο, την Κύπρο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως καλούν τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, 32 Αμερικανοί βουλευτές, με επιστολή που έστειλαν στις 3 Φεβρουαρίου στον Λευκό Οίκο.
Στην επιστολή τους προς τον Ομπάμα οι 32 Αμερικανοί βουλευτές επικαλούνται και τη θέση του αντιπροέδρου Τζ. Μπάιντεν για το Κυπριακό, ο οποίος υποστήριξε την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων
Οι βουλευτές, που ανήκουν και στα δύο κόμματα, ζητούν από τον Αμερικανό ηγέτη να πιέσει την Αγκυρα για να εγκαταλείψει την επίδειξη δύναμης και να προτιμήσει τη διπλωματική διαδικασία, για την επίλυση των όποιων διαφορών θεωρεί πως έχει με την Ελλάδα.
Στην επιστολή τονίζεται η απαράδεκτη απειλή της Τουρκίας ότι θα αποτελέσει αιτία πολέμου η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. «Είναι ένα θέμα», σημειώνεται, «για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ενωση απαιτεί από την Τουρκία να σημειώσει πρόοδο με την Ελλάδα, με στόχο να ικανοποιήσει τα κριτήρια ένταξής της».
Οι 32 Αμερικανοί βουλευτές υπενθυμίζουν στον Μπαράκ Ομπάμα τις προεκλογικές υποσχέσεις που έχει δώσει στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα για τα ελληνικά εθνικά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου