Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

"ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ" Η ΚΥΠΡΟΣ...


ΜΑΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ.....

Η Κύπρος αποκαλείται σήμερα, "Φυσικό αεροπλανοφόρο".
Ο αείμνηστος Πρόεδρος Τ.Παπαδόπουλος, γνωρίζοντας την αξία της χώρας του και θέλοντας να την καταστήσει αυτάρκη και ανεξάρτητη, προσπάθησε να συνάψει συμφωνίες μέσω αποκλειστικών ζωνών, της συμφωνίας για έρευνες εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής Κύπρου-Αιγύπτου-Λιβάνου.
Παράλληλα είχε απευθύνει προσκλητήριο σε όλους τους ενεργειακούς κολοσσούς και Αμερικανικές, Βρετανικές, Αμερικανο-Εβραϊκές, Γαλλικές και Ρωσικές εταιρείες, προκειμένου να αξιοποιήσει πολιτικά και να θωρακιστεί έναντι της Τουρκίας, η οποία ήθελε και ασφαλώς θέλει να εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο διεθνούς εμβέλειας.
Λογικό λοιπόν είναι σήμερα η Κύπρος ώς εκ της θέσεώς της να αποτελει πεδίο μάχης οικονομικών συμφρόντων τα οποία επιθυμούν την αποσταθεροποιησή της
Σήμερα τη σταθεροποίηση στην Κύπρο θέλουν η Ρωσία και το Ισραήλ, επειδή επιδιώκει την απεξάρτησή του απο την Αίγυπτο και μαζί με τη Ρωσία προωθούν ενεργειακές συμφωνίες στις οποίες συμμετέχει και η Κύπρος.
Σε αυτό το πεδίο ενεργειακών συμφερόντων που έχει μεταβληθεί η Κύπρος,από ότι μέχρι στιγμής προκύπτει, κατά πάσα πιθανότητα εκείνοι που δεν θέλουν την σταθερότητα στο νησί είναι και πάλι... οι Βρετανοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου