Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

"ΓΙΝΕΣΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ "ΔΙΑΚΟ" ΜΟΥ, ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ Ν' ΑΛΛΑΞΕΙΣ:."


ΚΡΗΤΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΗΝ "ΠΡΟΣΦΟΡΑ" ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ....
Θα πρέπει να γνωρίζετε οτι για να εκλεγεί Πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη ή Συνοδικός Μητροπολίτης, θα πρέπει να έχει σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης Τουρκική υπηκοότητα.
΄Ομως σήμερα και μετά τους διωγμούς του 1955, έχουν μείνει περίπου 2.000 ΄Ελληνες στην Πόλη, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η επάνδρωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με επικεφαλής ΄Ελληνα στην καταγωγή, Τούρκο όμως υπήκοο.
΄Αρα αυτομάτως ανακύπτει πρόβλημα ύπαρξης του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, επειδή ακριβώς δεν μπορεί να υπάρξει πρόσωπο ιεράρχης, που να είναι συγχρόνως Ελληνικής καταγωγής και να έχει Τουρκική Υπηκοότητα.
Ανέλαβε λοιπόν ο... Ερντογάν, να μας διευκολύνει.
΄Εστειλε επιστολή στον Βαρθολομαίο, οτι όποιος θέλει να διεκδικήσει το Πατριαρχικό αξίωμα ή του Συνοδικού Μητροπολίτη, ... προτίθεται να του χορηγήσει Τουρκική υπηκοότητα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, δέχθηκε την "προσφορά" Ερντογάν και έσπευσε με τη σειρά του να συντάξει 70 επιστολές σε Κρήτη, Δωδεκάνησα, ΄Αγιο ΄Ορος, που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και όχι στην Ελληνική Εκκλησιαστική δικαιοδοσία.
Στην επιστολή, απάντησε ομόφωνα θετικά η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης, για να γίνουν οι Κρήτες Ιεράρχες μέλη της Τουρκικής κοινωνίας.
Ασφαλώς ουδείς αμφισβητεί τον πατριωτισμό και τις αγαθές προθέσεις των Ιεραρχών.
΄Ομως η αποδοχή έγινε σε συνεννόηση με την Ελληνική Κυβέρνηση;
Ποιός μας λέει οτι ο πανούργος Ερντογάν, ειδικευμένος στην επικοινωνία, δεν το κάνει για να πετύχει μία διείσδυση στις ευαίσθητες περιοχές τις οποίες ορέγεται και υποβλέπει ποικιλλοτρόπως;
Γιατί αντι της αποδοχής να μην καταγγείλουν τη διάταξη που ορίζει οτι ο Πατριάρχης ή Συνοδικός Μητροπολίτης θα πρέπει να έχουν τουρκική υπηκοότητα, ως ανελεύθερη, προκλητική για την Χριστιανική θρησκεία, αλλά και εκτος "φιλοσοφίας της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης".
Οι πιστοί της Κρήτης που εμπνέονται απο τον Αθανάσιο Διάκο, Παπαφλέσσα, Σαμουήλ, Γαβριή, ερωτήθηκαν;
Αντι να αγωνιστούν στην Ε.Ε. να καταργήσουν έναν ανελεύθερο και πεπαλαιωμένο νόμο, είναι δυνατόν να τον αποδέχονται και να τον νομιμοποιούν;
Τώρα πόσο "σκάνδαλο" ήταν η ανταλλαγή περιουσιών Βατοπέδι-Δημοσίου, ποιοί το αποκάλυψαν, τι σκοπό είχαν και πόσο σχέση είχε με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καταλαβαίνουμε οτι να το γράψουμε τώρα, δεν είναι καιρός.....
Ως συνήθως θα το γράψει η Ιστορία, αλλά τότε θα είναι αργά
Κατά την άποψή μας χάθηκε η ευκαιρία το Οικουμενικό Πατριαρχείο να γίνει στο Βατοπέδι και το "Αγιο΄Ορος" να γίνει το "Βατικανό" της Ορθοδοξίας.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου