Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΕΙΝΑΙ..ΑΡΓΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΧΑΓΗ .!!!


ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ... ΕΛΣΙΝΚΙ ΚΑΙ ΜΑΔΡΙΤΗΣ...


Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πορεία των εθνικών μας θεμάτων.
Μακρυά δε απο εμάς η φτηνή ρητορική και οι επικίνδυνες ακραίες φωνές, που στην ιστορική τους διαδρομή αποδείχθηκε οτι μείωσαν εδαφικά την Ελλάδα.
Διαβάσαμε όμως τις νέες προτάσεις που έκανε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου στον Τούρκο ομόλογό του Ερντογάν για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προς επίλυση των Ελληνοτουρκικών διαφορών σε περίπτωση που αποτύχουν οι διμερείς συνομιλίες.
Η άποψή μας είναι η εξής:
Η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα έπρεπε να γίνει πριν τις συμφωνίες του Ελσίνκι και της Μαδρίτης, γιατί εκεί η κυβέρνηση Σημίτη και ο σημερινός πρωθυπουργός, τότε ως Υπουργός Εξωτερικών, αναγνώρισαν οτι οι Τούρκοι στο Αιγαίο "έχουν μαζί μας συνοριακές διαφορές και ζωτικά συμφέροντα"...!!!
Επομένως βάσει των νέων δεδομένων που μόνοι τους υπέγραψαν και αποδέχθηκαν, τι απόφαση περιμένουν απο το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης;
Μόνοι μας λοιπόν αδυνατίσαμε τη Σύμβαση της Γενεύης του 1958, τη σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας το 1982 και την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου το 1969 που μπορούσαμε να στηριχθούμε και να κερδίσουμε σίγουρα, γιατί οι Τούρκοι τώρα θα επικαλεστούν τον συνυπολογισμό των συμφωνιών του Ελσίνκι και της Μαδρίτης.
Μόνοι μας "βγάζουμε τα μάτια μας".
΄Οτι έπρεπε να κάνουμε πριν, το κάνουμε ... μετά.
Τώρα δεν είναι μόνο αργά, αλλά είναι και ... επικίνδυνα...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου