Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΛΙΜΕΝΙΚΟ.... ΧΩΡΙΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ!!!


ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ-ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ....

Σοβαρότατη καταγγελία μας έκανε πριν από λίγο, ο Πλοίαρχος του Ε.Ν. Μπάμπης Λιβαδάς για τη συγκρότηση του Λιμενικού Σώματος, που αποτελεί και τη κύρια αιτία από την οποία προέρχεται η αναποτελεσματικότητα , της πάταξης της λαθρομετανάστευσης.
Μας καταγγέλει ότι:
Μόνο το 25% του Λ.Σ. είναι "θαλασσινοί" δηλ. εχουν σχέση με τη θάλασσαΤο υπόλοιπο 75% των αξιωματικών του Λ.Σ προέρχεται από πανεπιστήμια (Πειραιώς, Δικηγόροι, καθηγητές της Γερμανικής φιλολογίας, και άκουσον άκουσον και γυμναστές.)
Δηλαδή το 75% των αξιωματικών του Λ.Σ ναι μεν είναι μορφωμένοι αλλά τους βαθμούς όπως (ναύαρχος, πλοίαρχος, αντιπλοίαρχος, πλωτάρχης, υποπλοίαρχος κ.λ.π) τους έχουν πάρει καθήμενοι στις καρέκλες των γραφείων, και συνωστιζόμενοι μέσα στους διαδρόμους του Υπουργείου Ναυτιλίας.

ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΑ ΜΕΤΡΑ

Είναι ακόμη καιρός να επέμβει κάποιος υπεύθυνα και να κάνει την βαθειά τομή, να κλείσει το άχρηστο Υπουργείο Ναυτιλίας και στη θέση του να γεννηθεί εκ βάθρων η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ όπως υπάρχει σε όλη την Ευρώπη και να στελεχωθεί με τους άριστους των αρίστων πλοιάρχων και μηχανικών πάσης τάξεως του Ε.Ν και αν νομίζουν ότι τους χρειάζεται και Υπουργείο Ναυτιλίας ας το συγχωνεύσουν με το Υπουργείο μεταφορών χρησιμοποιώντας πολιτικούς υπαλλήλους.
Παράλληλα θα πρέπει να υπερδιπλασιαστούν τα πλοία της Ακτοφυλακής τα οποία θα αγοραστούν με χρήματα που θα εξοικονομηθούν από το κλείσιμο των μέχρι τώρα άχρηστων προξενικών Λιμεναρχείων σε κάθε λιμάνι ανά τον κόσμο, που δικαιολογούν την ύπαρξή τους μόνον και μόνον για την σφράγιση των ναυτιλιακών εγγράφων του εκάστοτε καταπλέοντος πλοίου (ημερολόγιο και ναυτολόγιο).
Οι "θέσεις" και οι "αποκαλύψεις" του Μπάμπη Λιβαδά , φάινονται ως απόλυτα σωστές.
Οι αρμόδιοι όμως θα τις υιοθετήσουν;

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα σας. Αν και δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω με την γενικότερη άποψη που έχετε για την κατάσταση που επικρατεί στο Λ.Σ και ιδίως στο 2ο μέρος του άρθρου σας αυτό που θα ενδιέφερε περισσότερο τους υπηρετούντες στο σώμα θα ήταν όχι η προηγούμενη πανεπιστημιακή εμπειρία των Αξιωματικών αλλά η εκπαίδευση τους μέσα στο σώμα και η υπηρέτηση ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ σε νευραλγικα λιμεναρχεία.Κοινώς να νιώσουν και λίγο λιμανίσια αν μου επιτρέπετε.
    Όσον αφορά την υπαγωγή μας σε άλλο υπουργείο και κυρίως αυτο των Εσωτερικών είναι μια παλιά πικρή ιστορία.......ΜΑΚΑΡΙ.
    Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή