Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

ΤΟ Ε.Α.Μ. Β! ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

"Η ΑΠΟΧΗ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΤΗΣ ΣΤΟΧΟ"
Ο Πρόεδρος του του Ε.Α.Μ.Β! Παναγιώτης Τραιανου με μία όντως αξιοζήλευτη γραφή και ορθολογική ανάλυση,περιγράφει το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών , τι σηματοδοτεί γιά κάθε ένα κόμμα ξεχωριστά και κυρίως γιά το φαύλο πολιτικό μας σύστημα.
Ανεξαρτήτως πολιτικής ή κομματικής τοποθετήσεως , αξίζει η ανάγνωση, πού αν μη τί άλλο, πέρα από την εμπεριστατωμένη ανάλυση , ομολογεί και γράφει "πικρές" αλήθειες

Όταν το ΕΑΜ β’ πρότεινε την αποχή, ως "επιλογή" των πολιτών, γνώριζε τι ακριβώς επεδίωκε. "Ακροβατούσε" μεταξύ σωστού και λάθους σ' ό,τι αφορά τη γενικότερη δημοκρατική και εκλογική λειτουργία, αλλά αυτό το έκανε, έχοντας γνώση κάποιων ιδιομορφιών του ελληνικού πολιτικού συστήματος, τις οποίες αγνοεί ο μέσος πολίτης.

Ένα ψευδοδημοκρατικό δικομματικό πολιτικό σύστημα, όπως είναι το ελληνικό, δεν μπορεί να "νικηθεί" ή ν' "αποκαλύψει" τις αδυναμίες του με συμβατικές τακτικές αντίδρασης. Ακριβώς, επειδή δεν μπορεί να συμβεί αυτό, επιλέξαμε αντισυμβατικές μεθόδους.
Επιλέξαμε να προτείνουμε κάτι, το οποίο θεωρητικά είναι λάθος, για ν' αποκαλυφθεί το σωστό. Με "λάθος" επιλογή μπορείς να παράγεις το "σωστό" αποτέλεσμα, αν γνωρίζεις τι επιδιώκεις. Το εσκεμμένο λάθος μέσα σε ένα σύστημα-"παγίδα" μπορεί να "εξουδετερώσει" τον σχεδιασμό του. Τον έξυπνο φασιστικό σχεδιασμό του

Περισσότερα στο:
http://www.eamb.gr/new_text/apochianalysi.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου