Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΟΙ ΗΠΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!



ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΠΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τήν είδηση μας την έστειλε το φιλικό μας blog http://syndesmos71.blogspot.com και εμείς σημειώνουμε , ότι όντως αποτελεί μία κυνική ομολογία του Αμερικανού Υφ/γού Εξωτερικών Μάθιου Μπράιζα ( είναι ο άνθρωπος πού είχε εγκαταστηθεί μέρες στην Αθήνα και πίεζε με φορτικότητα τον Καραμανλή να μην υπογράψει με τον Πούτιν τούς αγωγούς Μπουργκζ-Αλεξανδρούπολη και south stream), ο οποίος κατά την χθεσινή του επίσκεψη στη Λευκωσία ωμά και απερίφραστα δήλωσε:
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να πιέσουν την Τουρκία.
Ίσως αυτό να μπορούσε να γίνει στις δεκαετίες ΄70, ΄80, ΄90. Δεν μπορεί να γίνει όμως σήμερα, που η Τουρκία κατέστη περιφερειακή υπερδύναμη και εξαρτάται απόλυτα από τις δικές της δυνάμεις».
Πέραν της ομολογίας του αυτής, ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να πιέσουν την Τουρκία, αξιοπρόσεκτα είναι δύο σημεία των δηλώσεών του.
1. Δήλωσε ότι οι ΗΠΑ προσδοκούν να υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου (αξιολόγηση της Τουρκίας).
2. Ενώ ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν να παίξουν οποιοδήποτε ρόλο στο Κυπριακό, εντούτοις εκδήλωσε την αδημονία της χώρας του να λάβει πράσινο φως για να εισέλθει στη διαδικασία.
Είπε χαρακτηριστικά:
«Δεν έχουμε οποιοδήποτε σχέδιο δικό μας, δεν έχουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία, δεν προβλέπουμε να παίξουμε οποιοδήποτε νέο ρόλο, εκτός και εάν τα μέρη τα ίδια, ξεκινώντας από εδώ, τη Λευκωσία, πουν «παρακαλούμε, κάντε κάτι». !!!
Κοροιδία σε όλο της το... μεγαλείο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου