Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ "ΤΕΣΤ ΕΥΦΥΙΑΣ" ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...


..ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΑ "ΤΕΣΤ" ΓΛΩΣΣΑΣ, ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ..
 
Να υποβάλλονται σε τεστ ευφυΐας όσοι επιθυμούν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία πρότειναν μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ. «Πρέπει να θέτουμε κριτήρια από τα οποία θα μπορεί να επωφελείται το κράτος μας. Εκτός από μία σωστή διάπλαση και επαγγελματικά προσόντα, η ευφυΐα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Είμαι υπέρ των τεστ ευφυΐας» δήλωσε ο Πέτερ Τραπ, μέλος του CDU, στην εφημερίδα Bild. Ένας άλλος συντηρητικός βουλευτής, ο Μάρκους Φέρμπερ, μέλος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), αδελφού κόμματος του CDU στη Βαυαρία, εξήρε το καναδικό παράδειγμα, δηλώνοντας ταυτόχρονα υπέρ μίας εναρμόνισης της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση.
«Αυτή η πρόταση είναι παράλογη, μεροληπτική και δεν δείχνει ιδιαίτερη ευφυΐα» απάντησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Κρίστοφ Στίγκμανς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.
Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κρατών η Γερμανία επιβάλλει σε τεστ γλώσσας στους μετανάστες που θέλουν να αποκτήσουν τη γερμανική υπηκοότητα, καθώς επίσης και τεστ για να αποδείξουν τις γνώσεις τους σχετικά με το δικαστικό και πολιτικό σύστημα της Γερμανίας, ενώ πρέπει να συμμετέχουν σε μαθήματα πολιτικής αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου