Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΙΣΡΑΗΛ...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ...

Από την Κυπριακη εφημερίδα "Φιλελευθερος", μαθαίνουμε ότι ο Υπουργός της Κύπρου Μάρκος Κυπριανού βρίσκεται στο Ισραηλ γιά την ..βοήθεια στη Γαζα.!
Σε δηλώσεις του, είπε ότι πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια Κύπρου και Ελλάδος, ύστερα από συνεννόηση του Προέδρου Χριστόφια με τον Πρωθυπουργό Γ Παπανδρέου.
Ο υπουργός Εξωτερικών έχει ήδη συναντηθεί στο Ισραήλ με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών όπως επίσης και με τον Υπουργό Αμυνας.
Θα συνεχίσει τις επαφές του με αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής και άλλων εμπλεκομένων χωρών.
''Στόχος είναι η εξεύρεση μίας φόρμουλας που να είναι αποδεκτή από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η μόνη χώρα στη περιοχή που διατηρεί με όλες τις χώρες της περιοχής, πολύ καλές σχέσεις και ανοικτό και ειλικρινή διάλογο, όπως και η Ελλάδα'' δήλωσε ο κ. Κυπριανού, τονίζοντας ότι είναι σε συνεχή επαφή με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Δημήτρη Δρούτσα για συντονισμό της προσπάθειας.
Ειναι σαφες ότι στις νέες ανάγκες που διαμορφώνονται στη περιοχη , κυρίως από
τις απαιτήσεις της Αγκυρας να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο , η Ελλάδα αναπροσαρμόζει την πολιτική της στην περιοχή ανάμεσα στον....Ανθρωπιστή- Ακτιβιστή και νεόκοπο μαχητή του Διεθνούς Δικαίου Ερντογάν και τους μιλιταριστες του Ισραήλ..
Άποψή μας είναι ότι υπέρταρτος νόμος είναι το Εθνικό συμφέρον.
Αρκεί να έχουμε την στοιχειώδη λογική και Εθνική αξιοπρέπεια να μη πέσουμε...Από την Σκύλα στην Χάρυβδη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου