Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Η Ν.Δ. ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΛΑΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑΞΙΚΟ...

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ " ΜΕΣΑΙΟΥ ΧΩΡΟΥ "...
 
Ο Αντώνης Σαμαράς στην σημερινή Προσυνεδριακή Πολυθεματική Συνγιάσκεψη της Ν.Δ. προσδιόρισε επακριβώς και πρόβαλε την ιδεολογία του κόμματος του.
Μας θύμισε τη πρώτη του ομιλία, όταν ξεκίνησε η κούρσα διαδοχής της Ν.Δ. στο badminton και ξεσήκωσε τον κόσμο λέγοντας:
"Θα σας κάνω να μην ντρέπεσθε να πείτε σε πιό κόμμα ανήκετε...
Έτσι μας κατάντησαν με τα ιδεολογήματα του Νεοφιλελευθερισμού και του... "Μεσαίου Χώρου" στο όνομα της πολυσυλλεκτικότητας"...!
Σήμερα είπε:
* -- Για μας το να είσαι Ιδεαλιστής είναι Αρετή.
Κι όμως!
Εμείς εγκαταλείψαμε για χρόνια την Ιδεολογία μας!
* -- Για παρά πολλά χρόνια επικράτησε η εσφαλμένη αντίληψη ότι, τάχα, η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να έχει εκφέρει στέρεο ιδεολογικό λόγο!
Γιατί είναι «πολυσυλλεκτικό κόμμα».
Και τελικώς, από την πολύ… «πολυσυλλεκτικότητα», Χάσαμε μια σημαντική μερίδα των ψηφοφόρων μας.!
* -- Εμάς οι ιδέες μας δικαιώθηκαν πανηγυρικά, δικαιώθηκαν ιστορικά παντού στον κόσμο. Και δεν τολμούσαμε τόσα χρόνια ούτε να τις υπερασπιστούμε.
Τις είχαμε εγκαταλείψει για να μη… διώξουμε τους «ταλαντευόμενους»! Κι αντί να προσελκύσουμε τους υποτιθέμενους «ταλαντευόμενους», τελικά φυλλορροούσαν οι δικοί μας!
* -- Ο κόσμος αλλάζει γύρω μας, οι κοινωνίες μετακινούνται προς τις ιδέες μας και η ελληνική κοινωνία επιζητά εναγώνια μιαν εναλλακτική λύση.
Όλα αυτά καθιστούν απαραίτητο να εμφανίσουμε τις ιδέες μας.
* -- Να συγκρουστούμε με ό,τι χρεοκόπησε,να μιλήσουμε με άλλη γλώσσα,να προβάλουμε άλλα προτάγματα να αναδείξουμε άλλες αξίες, άλλες αρχές και άλλα πρότυπα, εντελώς διαφορετικά από αυτά που σήμερα καταρρέουν.
* -- Είχα πει ότι είναι άλλο πράγμα να προσπαθούμε να πείσουμε την κοινωνία για τις απόψεις τις δικές μας.
Κι είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα – και απόλυτα ολέθριο – να προσχωρούμε στις χρεοκοπημένες απόψεις των αντιπάλων μας, για να κερδίσουμε τον «ταλαντευόμενο» ψηφοφόρο.
Τέλος γιά την απόφαση να καταψηφίσει το Δ.Ν.Τ.είπε:
Φανταστείτε, λοιπόν, να είχαμε υπερψηφίσει κι εμείς τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ που δέσμευε τη χώρα μας για τέσσερα χρόνια, χωρίς να ξέρει τι ψηφίζει.
Διερωτώμαι:
τι έχουν να μας πουν σήμερα, τα λίγα «εξαπτέρυγα» του κ. Παπανδρέου που ψήφισαν μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τώρα που αποδεικνύεται ότι ούτε οι ίδιοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δεν ήξεραν το περιεχόμενο του περιβόητου Μνημονίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου