Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ο ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ "ΑΣΠΙΔΑ" ΣΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.!

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΑΡΜΕΝΙΖΕΙ" ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. !
 
Από τα χθές το Τουρκικό, ερευνητικό- υδρογραφικό και ωκεανογραφικό σκάφος "Τσεσμέ", πλέει εντός Ελληνικής υφαλοκρηπίδας στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου, μεταξύ της ηπειρωτικής ακτής της Θράκης και της Σαμοθράκης.
Κανένα, χθές Μ.Μ.Ε. δεν αξιώθηκε να μεταδόσει το τεράστιο αυτό γεγονός , που αφορά άμεσα την Εθνική μας κυριαρχία και άν δεν υπήρχαν και τα Blogs- Θεός ξέρει -αν θα το μαθαίναμε...
Σήμερα η Κυβέρνηση αντέδρασε υποβαθμίζοντας πλήρως το γεγονός , με δηλώσεις του εκπροσώπου του ΥΠ.ΕΞ., ονόματι Δελαβέκουρα...
Ο αρμόδιος ΥΠ.ΕΞ., που συμβαίνει να είναι ο Πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου στη νέα ιταμή πρόκληση της Τουρκίας όπως πάντα..."όχετο απιών"...
Οι δηλώσεις... Δελαβέκουρα που θα τρομάξουν τους Τούρκους και θα διασφαλίσουν την Εθνική μας κυριαρχία είναι οι εξης:
«Ο πλους και η δραστηριότητα του πλοίου τελούν υπό παρακολούθηση, με γνώμονα την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των αρμοδιοτήτων της χώρας μας, σύμφωνα με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας».
Η..."παρακολούθηση" της... "δραστηριότητος" του Τούρκικου πλοίου που κάνει έρευνες στο Αιγαίο, λέγεται "κατα Δελαβέκουρα"...Προάσπιση των Κυριαρχικών μας Δικαιωμάτων...!!!
Τα "εξαπτέρυγα" της Κυβέρνησης Καρατζαφέρης-Ντόρα ως γνήσια "κολαούζα" της μοιρασιάς που επιβάλει το Δ.Ν.Τ., μέχρι τώρα 7μ.μ., δεν έχουν κάνει καμία ανακοίνωση, δεν ξέρουν...τίποτα!
Μόνο η Ν.Δ. αντέδρασε άμεσα:
«Προειδοποιούμε την Τουρκία να μην επαναλάβει παλαιές αμαρτίες της, όπως αυτές του “Χόρα” το 1976 και του “Σισμίκ” το 1987, διότι “η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα”».
Κάλεσε ακόμα την κυβέρνηση «να ενημερώσει άμεσα τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για το συμβάν και να προβεί άμεσα σε έντονη διαμαρτυρία, ενημερώνοντας συγχρόνως την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ"

1 σχόλιο: