Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΑΝΟΗΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ Giorgo, ΝΑ ΜΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Υ.Ε.Ν., ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΑΜΠΟΥΚΗ...

ΕΣΤΩ και ΑΡΓΑ Ο π. ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ: «Αυτονόητη πράξη…Αξιοπρέπειας»…!!!

Κυβέρνηση, υπό πλήρη κατάρρευση.
Ο Πρωθυπουργός, έχει χάσει πλέον την εμπιστοσύνη τόσον της Κοινοβουλευτικής του ομάδος, όσον και των Υπουργών του.
Βαρύ «χαστούκι» στον Giorgo,
τα όσα περιφρονητικά του καταλογίζει ό άλλοτε στενός του συνεργάτης και επιστήθιος φίλος, ο οποίος επέδειξε τουλάχιστον «αξιοπρέπεια» υποβάλοντας την παραιτησή του…
Η «εσκεμμένη πολιτική» πράξη του Giorgo, να καταργήσει το ΥΕΝ και το «ανόητο πείσμα» του να μην υλοποιήσει την πρόταση Σαμαρά για επανασύστασή του, έφεραν το σημερινό αποτέλεσμα..
Από το γραφείο του κ. Παμπούκη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο οφείλουμε να μην υπακούμε σε δογματισμούς και προσωπικές στρατηγικές, που δεν εξυπηρετούν τους εθνικούς στόχους. Σήμερα, κύριο ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και η ναυτιλία μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη αυτού του στόχου.
Επί δύο μήνες κατέβαλλα προσπάθειες να ανασυγκροτήσω ένα εθνικά ωφέλιμο τομέα. Εντούτοις, δεν μπορούσαν να έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα χωρίς την αναγκαία πολιτική συγκρότηση μέσω της επανασύστασης του Υπουργείου Ναυτιλίας. Ενός, δηλαδή, θεσμικού εργαλείου του κράτους.
Πρόσφατα διατύπωσα δημοσίως με καθαρότητα και παρρησία την πρόταση για την επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας, η οποία υπηρετεί το προφανές. Τη θέση αυτή, άλλωστε, έχουν υιοθετήσει όλοι οι κοινωνικοί φορείς και πέραν του χώρου της ναυτιλίας.
Θεωρώ αυτονόητη πολιτική υποχρέωση να υπερασπίζεται κανείς και να διατυπώνει θέσεις προς όφελος του εθνικού συμφέροντος. Και προφανώς η πολιτική αδικείται, όταν προσλαμβάνει προσωπικά χαρακτηριστικά.
Η συμμετοχή μου στα πολιτικά δρώμενα της χώρας σ’ αυτήν τη χρονικά ιστορική περίοδο είχε ως αποκλειστικό γνώμονα τη συμβολή μου στην υπέρβαση της εθνικής κρίσης, το οποίο θεωρώ πατριωτικό καθήκον όλων μας. Ακόμα και όταν δεν συμφωνούσα με όλες τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν.
Η αμετάκλητη απόφαση μου να παραιτηθώ επιβεβαιώνει πλήρως τον χαρακτήρα και την ουσία της εμπλοκής μου στην πολιτική. Αποτελεί πράξη ευθύνης, πράξη ενός ανθρώπου που δεν είχε ποτέ σχέση εξάρτησης με θέσεις ή καρέκλες. Είναι αυτονόητη πράξη αξιοπρέπειας.
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Μιχελάκης, για την παραίτηση του κ. Χ. Παμπούκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Παμπούκης το κατάλαβε έστω και αργά.
Υπέβαλε την παραίτησή του.
Την οποία χαρακτήρισε μάλιστα, ως “αυτονόητη πράξη αξιοπρέπειας”.
Ο κ. Παπανδρέου, όμως, επιμένει στο λάθος.
Αρνείται πεισματικά, κόντρα στο συμφέρον της χώρας, να δεχθεί αυτό που προτείνει εδώ και μήνες η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς:
Να επανασυστήσει το υπουργείο Ναυτιλίας!
Επιτέλους, ο Πρωθυπουργός της καταρρέουσας κυβέρνησης, ας το κάνει πράξη έστω και την ύστατη ώρα…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου