Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ και ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ... ΤΟΥΡΚΙΑ...!!!

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ... «ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ»...!!!

Οι συνεχείς προκλητικές και εν πολλοίς επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας εναντίον της Χώρας μας, αλλά και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Μ. Ανατολής, λόγω της κρίσης στη Συρία, οδηγούν τη Στρατιωτική Ηγεσία,

να πραγματοποιεί συνεχείς ασκήσεις ετοιμότητας για... παν ενδεχόμενο...!!!
                    *********      
Στο πλαίσιο αυτό, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος ενεργοποίησε για έκτη φορά, τους τελευταίους τρεις μήνες, τη Δύναμη Ταχείας Επέμβασης. 
Ειδικότερα, στις 23.00 και με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, εκτυλίχθηκε στον Αργοσαρωνικό αιφνιδιαστική διπλή άσκηση της διακλαδικής Δύναμης «Δ» με μεικτά υποσενάρια μάχης, που εδράζονται πάνω σε δύο βασικά σενάρια:   
                       *********

            
την κατάληψη εχθρικού πλοίου από άνδρες της ΜΥΚ και τη διείσδυση σε εχθρική περιοχή προς διάσωση πιλότου ο οποίος έχει εγκαταλείψει!

                              *********
Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε τέτοια άσκηση από το ΓΕΕΘΑ (όχι, βέβαια, η πρώτη φορά που συμβαίνει) και σίγουρα είναι η πρώτη νυχτερινή άσκηση ανάλογης έκτασης που δίνεται στη δημοσιότητα.

                    *********
          Το πρώτο σενάριο προέβλεπε την αιφνιδιαστική κατάληψη και απόκτηση ελέγχου εχθρικού πολεμικού πλοίου και το δεύτερο ήταν το κλασικό σενάριο CSAR, δηλαδή έρευνα και διάσωση μάχης.
                  *********
Στην πρώτη περίπτωση ενεπλάκησαν κυρίως το Πολεμικό Ναυτικό και η ΜΥΚ και στη δεύτερη η 31η Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και μονάδες επιθετικών ελικοπτέρων και της Πολεμικής Αεροπορίας, που πρόσφεραν σχετική κάλυψη.
                           *********
Οι συνεχείς και αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης είναι λογικό να έχουν προκαλέσει σενάρια και εικασίες ότι το ΓΕΕΘΑ «κάτι παραπάνω ξέρει και προετοιμάζεται».
                                  *********
Το βέβαιο πάντως είναι ότι όλες αυτές οι ασκήσεις αλλά και η προβολή τους λειτουργούν ευεργετικά στο ηθικό των στελεχών και του προσωπικού.
                                  *********
Και ίσως αυτό να είναι και το μεγαλύτερο κέρδος των ασκήσεων, οι οποίες είναι αλήθεια ότι πραγματοποιούνται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια και αυτό φυσικά πιστώνεται στον σημερινό Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου