Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΚΟΥΠΑ» ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ--ΕΒΡΟ...!!!

ΠΟΤΕ ΠΙΑ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ... «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ...!!!

Γιγαντιαία επιχείρηση της Aστυνομίας, με την ονομασία «Ξένιος Ζευς» και στόχο την απομάκρυνση των παράνομων αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και στην περιοχή του Εβρου.

Οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε κτίρια επιβαρυμένων περιοχών της πρωτεύουσας όπως ο Άγιος Παντελεήμονας, ο Σταθμός Λαρίσης, η Πλατεία Καραϊσκάκη και η Μενάνδρου.
Από την αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, έχουν προσαχθεί μέχρι στιγμής 1500 αλλοδαποί και έχουν συλληφθεί 500, οι οποίοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής στη χώρα μας.
Για την αστυνομική επιχείρηση ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Μανούρας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στις 2 και 3 Αυγούστου τόσο στον Έβρο, όσο και στην Αθήνα ξεκίνησε η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», για την απώθηση από τη μεθοριακή γραμμή και την απομάκρυνση από το κέντρο της πρωτεύουσας, αντίστοιχα των παράνομων μεταναστών.
Η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» είναι μια γιγαντιαία επιχείρηση, που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και η οποία θα συνεχιστεί σε βάθος χρόνου. Συμμετέχουν περίπου 2.500 αστυνομικοί στον Έβρο και 2.000 στην πρωτεύουσα.
Υπάρχουν τρεις πυλώνες υλοποίησης μέσω των επιχειρήσεων αυτών 
Η απώθηση των παράνομων μεταναστών από τον Έβρο και η σφράγιση των συνόρων 
Η επιστροφή των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους. 
Η αρχή γίνεται από το κέντρο της Αθήνας και επεκτεινόμαστε στην περιφέρεια 
Η Αθήνα να ξαναγίνει μητρόπολη με ευνομία και ποιότητα ζωής τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της. Αποτελεί κοινή συνείδηση ότι η απομάκρυνση και επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών στις χώρες τους είναι ζήτημα εθνικής ανάγκης και επιβίωσης.
Ήδη στον Έβρο, πλέον του φράχτη, δημιουργείται μια ανθρώπινη ασπίδα από συνοριοφύλακες, η οποία θα υποστηρίζεται από τους 30 εκπαιδευμένους σκύλους που μας διαθέτει, για το σκοπό αυτό, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και τα νέα επανδρωμένα πλωτά μέσα που θα περιπολούν στον ποταμό.
Όσον αφορά στο χρονικό διάστημα των 30 ημερών που χορηγείται σε όσους παράνομους μετανάστες εντοπίζονται, θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι ο χρόνος αυτός θα μειωθεί στο ελάχιστο.
Οποιοσδήποτε εντοπίζεται, είτε πεζός είτε κινούμενος μέσω οποιουδήποτε μεταφορικού μέσου, θα προσάγεται στα κέντρα κράτησης όπου και θα παραμένει ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ μέχρι και την επιστροφή τους στη χώρα προέλευσης .
Παράλληλα, αναλαμβάνονται δράσεις και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, ξεκινάμε την προσπάθεια της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του παραεμπορίου και προχωράμε, με την παρουσία εισαγγελικών αρχών, στον εντοπισμό των διαμερισμάτων στα οποία διαμένουν δεκάδες παράνομων μεταναστών κάτω από απαράδεκτες συνθήκες τόσο υγιεινής όσο και ασφάλειας.
Για το λόγο αυτό την επιχείρηση συνδράμουν συνεργεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Οι εγκαταλελειμμένες οικίες στις οποίες διέμεναν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες οι παράνομοι μετανάστες θα σφραγιστούν σταδιακά σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων. 
Επιπρόσθετα, θα διενεργούνται συνεχώς και σε βάθος χρόνου, έλεγχοι σχετικά με τον εντοπισμό όλων των καταστημάτων υγειονομικού και μη ενδιαφέροντος που λειτουργούν χωρίς άδεια.
Θα ήθελα να σας τονίσω ότι ο Δήμος Αθηναίων θα αναλάβει επιπρόσθετα και δράση αισθητικής αναβάθμισης των συγκεκριμένων περιοχών. 
Πέραν των άλλων, η επιχείρηση αποσκοπεί και στην καταστολή κάθε άλλου είδους παράνομης δραστηριότητας όπως η πορνεία, η διακίνηση ναρκωτικών και η οργανωμένη επαιτεία.
Φιλοδοξούμε σταδιακά το κέντρο της Αθήνας, η Αθήνα, η πρωτεύουσα της χώρας μας, να μην αποτελέσει ποτέ πια μια χώρα δυστυχισμένων ψυχών που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης οργανωμένων κυκλωμάτων με σκοπό την ενεργοποίησή τους σε κάθε είδους παράνομη δραστηριότητα.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι τέτοιου είδους δράσεις θα αναληφθούν σε ορατό χρονικό διάστημα και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Θα ήθελα να σας τονίσω ότι το μέγεθος και η ένταση της όλης επιχείρησης δεν αναιρεί την υποχρέωση του πλήρους σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Εχουν δοθεί ρητές εντολές και σαφείς οδηγίες σε όλο το αστυνομικό προσωπικό που συμμετέχει στην επιχείρηση για την τήρηση στον απόλυτο βαθμό του σεβασμού τόσο της προσωπικότητας όσο και των θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων του κάθε μετανάστη.
Στο σημείο αυτό κρίνεται σκόπιμο, πέραν της εκστρατείας που έχει αναληφθεί μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τη σχετική πληροφόρηση των χωρών προέλευσης των μεταναστών, να ενημερωθούν όλοι οι αλλοδαποί που έχουν στόχο να έρθουν στην Ελλάδα ότι αφενός μεν τα σύνορά μας είναι σφραγισμένα και δεν υπάρχει καμία ελπίδα να περάσουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, αφετέρου δε ότι δεν πρέπει να πέφτουν θύματα εξαπάτησης και να πείθονται από διάφορα επιτήδεια πρόσωπα ότι η χώρα μας αποτελεί "Γη της Επαγγελίας" καθόσον πρέπει να ξεκαθαριστεί, άπαξ δια παντός, ότι στη χώρα μας κανείς δε μπορεί να τους εξασφαλίσει εργασία και διαμονή.
Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες τους, να επικοινωνούν με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (τηλέφωνο 210 9912174) και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής (210 3405894 - 210 3405901).
Αναφορικά με την όποια εξέλιξη ως προς την πρόοδο και τα αποτελέσματα της επιχείρησης θα υπάρξουν συνεχείς ενημερώσεις. 
Κλείνοντας, θα ήθελα να γνωρίζετε ότι η όλη επιχείρηση δεν είναι μια επιχείρηση ρουτίνας (σκούπα) αλλά ένα μόνιμο μέτρο.

1 σχόλιο:

  1. σκατα εντολη εδωσε ο αντωνακης.. ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΡΕ ΕΛΑΦΡΟΔΕΞΙΟΙ ΜΠΟΥΧΕΣΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή