Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

«Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ και ΟΧΙ ΜΕ...ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ»...!!!

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ  και... ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ....!!!!

Σε «βεντέτα» εξελίσσεται η αντιπαράθεση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων μετά τις αιχμές που εξαπέλυσε ο κ. Δένδιας για την αποφυλάκιση των δύο πρόσφατα συλληφθέντων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Χθες ο Υπουργός απάντησε με τη φράση «και οι κρίνοντες κρίνονται» στην ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία καλούσε τους πολιτικούς να είναι «ιδιαίτερα προσεκτικοί» όταν αναφέρονται με δηλώσεις τους σε αποφάσεις και χειρισμούς δικαστών.
********
Κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Ν. Δένδια σημείωναν αργά χθες το απόγευμα:
********
 «Και οι κρίνοντες κρίνονται. 
Το σίγουρο είναι ότι εξαιτίας παραλείψεων μιας μειοψηφίας δικαστικών λειτουργών σήμερα διαφεύγουν τις συνέπειες του νόμου όχι μόνο τρομοκράτες αλλά και κατηγορούμενοι για πάσης φύσεως εγκληματικές πράξεις».
********
 «Τα φαινόμενα αυτά δυστυχώς» συνέχιζαν τα ίδια πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης «δεν έχουν προκαλέσει την ανησυχία της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εξ όσων γνωρίζουμε.
********
Ερωτηματικά
********
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης διευκρίνισε άλλωστε σε συνέντευξή του ότι δεν στρέφεται κατά της συντριπτικής πλειονότητας των δικαστικών λειτουργών, αλλά αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οι οποίες έχουν προκαλέσει τα εύλογα ερωτηματικά των μέσων ενημέρωσης, της κοινής γνώμης και κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου στη χώρα, μεταξύ των οποίων και πολλών δικαστών».
********
Η τρομοκρατικη επίθεση στο Mall πυροδότησε νέα σύγκρουση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τους δικαστικούς λειτουργούς
********
«Η απονομή της Δικαιοσύνης απαιτεί όντως αίσθηση καθήκοντος. 
Αλλά αυτό αποδεικνύεται στην πράξη και όχι διά των ανακοινώσεων των δικαστικών ενώσεων» κατέληξαν. 
********
Ο κ. Ν. Δένδιας έχει -σύμφωνα με πληροφορείς- το «πράσινο φως» και από το Μέγαρο Μάξιμου για την κριτική αυτή που ασκεί, καθώς δεν είναι λίγα τα κυβερνητικά στελέχη που εκφράζουν την απορία τους για ορισμένες επιλογές δικαστικών λειτουργών.
********
Εν τω μεταξύ χθες και ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης κινήθηκε στην ίδια γραμμή με τον κ. Δένδια. 
********
«Δεν έχω την ίδια εμπιστοσύνη που έχω στην ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και στην Ελληνική Αστυνομία, σε κάποιους.... λειτουργούς της Θέμιδος...!!! 

Και αυτό γιατί, δυστυχώς, φοβάμαι ότι κάποιοι δικαστές εθελοτυφλούν μπροστά στην πρόκληση που η τρομοκρατία συνιστά για την έννομη τάξη. 
********
Αναφέρομαι στο γεγονός ότι δεν μπορεί να περνάει ένα 18μηνο και οι δικαστικές αρχές να μην μπορούν να δικάσουν μια τόσο σοβαρή υπόθεση και κατηγορούμενοι για συμμετοχή τους στον ''Επαναστατικό Αγώνα'', όπως ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα, σήμερα να κυκλοφορούν ελεύθεροι» ανέφερε χαρακτηριστικά (ΕΡΑ).

3 σχόλια:

  1. Να γίνει σχολη δικαστών και να εισέρχονται κατόπιν αυστηράς επιλογής νέοι άνδρες.
    Στο δικαστικό σώμα έχει εισέλθει κάθε καρυδιάς καρύδι. Από κομμουνιστές μέχρι ...πουτ@νες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς υπάρχουν και οι πισωγλέντιδες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε, όχι αδιάφθοροι και στο απυροβλητο οι δικαστές.
    Όλοι ξέρουμε τα "καμώματα" μερίδας από αυτούς, γιατί βέβαια όλοι δεν είναι ίδιοι.
    Πολύ καλά τούς "ξηγήθηκε" ο Δενδιας γιατί κάποτε έπρεπε να τα ακούσουν από ένα θεσμικό παράγοντα πού συμβαίνει να είναι υπουργός και να έχει διατελέσει και υπουργός δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή