Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

«ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΟΜΒΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ»...!!!

ΦΑΒΟΡΙ  Gazprom και  Sintez ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ Financial Times...!!!

Την εκτίμηση ότι οι ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο ώστε η Ελλάδα να καταστεί κόμβος διαμετακόμισης φυσικού αερίου για την Ευρώπη εκφράζει,  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sintez, Andrey Korolev,
μιλώντας στην ιστοσελίδα www.naturelgaseurope.com,η οποία συμμετέχει στο διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση των Ελληνικών εταιριών.
-----------
Όπως τόνισε ο Korolev, η Sintez, η οποία έχει μακροχρόνια δραστηριότητα στην αγορά ενέργειας των Βαλκανίων, είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό το μετασχηματισμό της Ελλάδας, ο οποίος θα είναι προς όφελος της Ε
Ελληνικής οικονομίας καθώς θα οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές ενέργειας, βασικό στοιχεία για μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη. 
*********

Παράλληλα, ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι σε περίπτωση που η Sintez κερδίσει το διαγωνισμό, η εταιρία θα φροντίσει για την πλήρη συμμόρφωση με το κανονισμό της ΕΕ για την ενέργεια.

*********
Αναφέρθηκε, τέλος, στη διαδικασία του διαγωνισμού, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την έως τώρα πορεία του.
*********
Η ανάδειξη της Gazprom και της Sintez, ιδιωτικής εταιρείας φυσικού αερίου, σε πολύ ισχυρή θέση για την εξαγορά του κρατικού ομίλου φυσικού αερίου της Ελλάδας, έχει προκαλέσει προειδοποιήσεις από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, που φοβούνται το άνοιγμα της Ελληνικής αγοράς στα Ρωσικά συμφέροντα.
*********
Λίγα μόλις 24ωρα μετά την αυστηρή προειδοποίηση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την Ελλάδα να διασφαλίσει ότι δεν θα τεθεί υπό Ρωσική ... ομηρεία, ήρθε δημοσίευμα των Financial Times να προβάλλει ως φαβορί για την εξαγορά του Ελληνικού ομίλου δύο Ρώσους πλειοδότες.
*********
Σύμφωνα με τη Βρετανική εφημερίδα οι εταιρείες Gazprom και Sintez θα συμμετάσχουν δυναμικά στο παιχνίδι απόκτησης της ΔΕΠΑ που θα αποφέρει στην Αθήνα πάνω από 1,5 δισ. ευρώ. 
*********
Το γεγονός όμως αυτό δημιουργεί δίλημμα στην Ελληνική κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει να επιτύχει τους στόχους για τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις που προβλέπονται στο μνημόνιο, αναφέρει το δημοσίευμα. 
*********
Εν τω μεταξύ οι Ρώσοι φέρονται αποφασιμένοι να αποκτήσουν τις ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ.
*********
Ωστόσο κανένας Ευρωπαίος, Ιάπωνας ή Κινέζος πάροχος δεν έχει εγκριθεί από το ΤΑΙΠΕΔ που έλαβε τις προσφορές των δυνητικών πλειοδοτών, αφού κανείς δεν είχε την φερεγγυότητα, ούτε διέθεταν την εκπληκτική ρευστότητα των Ρωσικών εταιρειών. 
*********
Και οι δύο Ρωσικές εταιρείες έχουν προσφέρει πάνω από 1,5 δισ. ευρώ με την Sintez να φημολογείται ότι έχει ανεβάσει την προσφορά 1,9 δισ. ευρώ!
                                ----------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου