Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΕ ΝΑΝΟ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗ: «Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟΥΣ...ΝΕΟΝΑΖΙ»...!!!

«ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ...ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ»...!!!

«Αναφέρεις -ανακριβώς- ότι δήθεν το κόμμα μου “δεν έχει αποκηρύξει ονομαστικά τους νεοναζί!” 
Αυτό είναι τουλάχιστον άδικο. 
Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά στηλιτεύαμε την παρουσία και τις θέσεις της ΧΑ, δημόσια καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2012 -και το Μάιο και τον Ιούνιο- με τον πιο απερίφραστο τρόπο κι όσο δεν το έχει κάνει... κανείς.!!! 
Σε κάθε δημόσια ομιλία μου, κυριολεκτικά… 
***********************
Μου κάνει εντύπωση που δεν το γνωρίζεις…». 
***********************
Έτσι ξεκινά η απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τον ποιητή Νάνο Βαλαωρίτη, ο οποίος κάλεσε τον κ. Σαμαρά να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της Χρυσής Αυγής. 
***********************
Ο κ. Σαμαράς, αναφέρεται στην πρόταση που κατέθεσαν σήμερα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τη βελτίωση της υφιστάμενης αντιρατσιστικής νομοθεσίας. 
***********************
«Και με τέτοιο τρόπο, ώστε να καταδικάζει και να θέτει εκτός νόμου το Ναζισμό, τα εγκλήματα του Ναζισμού γενικότερα και μάλιστα με ρητή αναφορά στο Ολοκαύτωμα! 
***********************
Το κάνουμε, μάλιστα, με τρόπο που ενώνει τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας εναντίον των νεοναζί -χωρίς να μπλέκεται σε άλλα ζητήματα και χωρίς να δημιουργεί συνταγματικά προβλήματα», αναφέρει ο κ. Σαμαράς, αποκαλύπτοντας ότι στόχος της νομοθετικής πρωτοβουλίας της ΝΔ είναι να τεθεί εκτός νόμου ο ναζισμός. 
***********************
Σε άλλο μέρος της επιστολής, ο πρωθυπουργός αποδοκιμάζει την Αριστερά, την οποία κατηγορεί ότι άσκησε «ιδεολογική τρομοκρατία» στο θέμα της λαθρομετανάστευσης όλα αυτά τα χρόνια, κάτι που οδήγησε στο δυνάμωμα των νεοναζί, όπως σημειώνει. 
***********************
Ο κ. Σαμαράς αναφέρεται και στην υπόθεση με την Κική Δημουλά, σημειώνοντας ότι «κάποιοι ακτιβιστές της Αριστεράς έφτασαν στο σημείο να αποδοκιμάσουν ένα άλλο άνθρωπο του πνεύματος, την Κική Δημουλά, επειδή τόλμησε να πει το αυτονόητο: 
ότι υπάρχουν παρά πολλοί λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα σε ορισμένες γειτονιές της Αθήνας».  
***********************
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Πρωθυπουργού στον Νάνο Βαλαωρίτη:
         -----------------------------------
«Σε ευχαριστώ για τη φιλία σου και για την εμπιστοσύνη σου. 
Και τα δύο - και η φιλία σου και η εμπιστοσύνη σου - με τιμούν πραγματικά…
Σε ευχαριστώ και για την επιστολή σου.
Επ' αυτής, δέξου μερικές παρατηρήσεις μου:
***********************
*.--  Πρώτον, αναφέρεις - ανακριβώς - ότι δήθεν το κόμμα μου «δεν έχει αποκηρύξει ονομαστικά τους νεοναζί»! 
Αυτό είναι τουλάχιστον άδικο. 
Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά στηλιτεύαμε την παρουσία και τις θέσεις της ΧΑ, δημόσια καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2012 με τον πιο απερίφραστο τρόπο κι όσο δεν το έχει κάνει κανείς! 
Σε κάθε δημόσια ομιλία μου, κυριολεκτικά…
***********************
Μου κάνει εντύπωση που δεν το γνωρίζεις…
***********************
*.--  Δεύτερον, και πιο πριν ακόμα από τις εκλογές, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, προειδοποιούσα τους εταίρους μας για τον κίνδυνο αυτό: 
η απότομη δηλαδή και μακροχρόνια ύφεση της Ελλάδας, να οδηγήσει σε φαινόμενα «δημοκρατίας της Βαϊμάρης». 
Όταν τότε γιγαντώθηκε το ναζιστικό φαινόμενο στην Μεσοπολεμική Γερμανία…
***********************
Και μετά τις εκλογές, ως Πρωθυπουργός πλέον, για τον ίδιο κίνδυνο προειδοποιούσα τους εταίρους μας, εξηγώντας το πως θα μπορούσαμε να τον αποφύγουμε στην Ελλάδα. 
Ιδιαίτερα το περασμένο Φθινόπωρο, σε όλες σχεδόν τις συνεντεύξεις μου σε ξένα ΜΜΕ, αυτό επαναλάμβανα συνεχώς. 
Και σε αυτό δεν φαίνεται να έχεις σωστή πληροφόρηση…
***********************
*.-- Τρίτον, επειδή αυτά που λέω τα εννοώ, πρώτος δεσμεύτηκα - χωρίς να μου το ζητήσει κανείς - να φέρω νομοθετικά μέτρα που βελτιώνουν και επικαιροποιούν το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας. 
Να σημειώσω ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό νομικό πλαίσιο κατά του ναζισμού ήδη από το 1979, επί κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή ακόμα, πριν περάσουν αντίστοιχοι νόμοι στις περισσότερες άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και πριν υπάρξει οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή οδηγία. 
Κι από τότε έχουν υπάρξει πολλές βελτιώσεις της σχετικής νομοθεσίας μας και πάλι πριν από πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. 
Αυτό οφείλουμε να το υπογραμμίζουμε και να το επαναλαμβάνουμε συνεχώς προς τα έξω. 
Επειδή δείχνεις μεγάλη ευαισθησία - και πολύ σωστά - για κινδύνους «απομόνωσης» της χώρας, καταλαβαίνεις ασφαλώς τη σημασία αυτού του γεγονότος κι αυτού του επιχειρήματος.
***********************
*.--  Τέταρτον, επειδή αυτά που λέμε τα κάνουμε και πράξη, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπέβαλαν σήμερα πρόταση που βελτιώνει και επικαιροποιεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο. 
Και με τέτοιο τρόπο, ώστε να καταδικάζει και να θέτει εκτός νόμου το Ναζισμό, τα εγκλήματα του Ναζισμού γενικότερα και μάλιστα με ρητή αναφορά στο Ολοκαύτωμα! 
Το κάνουμε, μάλιστα, με τρόπο που ενώνει τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας εναντίον των νεοναζί - χωρίς να μπλέκεται σε άλλα ζητήματα και χωρίς να δημιουργεί συνταγματικά προβλήματα.
Κι αυτό είναι το ουσιώδες: 
Πρέπει να ενώσουμε τον πολιτικό κόσμο και το λαό εναντίον των ναζί! 
Όχι με αφορμή τον κίνδυνο των νεοναζί να διχαστούμε μεταξύ μας.
***********************
*.--  Πέμπτον, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που αντιμετωπίζει ένα ιδιαίτερο πρόβλημα: τη μαζική λαθρομετανάστευση! 
Αυτό δημιούργησε πολύ ευνοϊκό έδαφος για να εμφανιστεί ο εφιάλτης των νεοναζί.
 Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό.
 Όχι να το αποσιωπούμε. 
Πρέπει να αφαιρέσουμε από τους νεοναζί το βασικό τους όπλο. 
Όχι να τους οπλίσουμε ακόμα περισσότερο. 
***********************
Μόλις προχθές, κάποιοι ακτιβιστές της Αριστεράς έφτασαν στο σημείο να αποδοκιμάσουν έναν άλλον άνθρωπο του πνεύματος, την Κική Δημουλά, επειδή τόλμησε να πει το αυτονόητο: 
ότι υπάρχουν παρά πολλοί λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα σε ορισμένες γειτονιές της Αθήνας! 
***********************
Δυστυχώς, αυτή η ιδεολογική τρομοκρατία που επιβλήθηκε για χρόνια - να μη μιλάμε, δηλαδή, για το πρόβλημα και να απαξιώνουμε όσους τολμούν να το θέτουν - οδήγησε επίσης στο δυνάμωμα των νεοναζί! 
Αν θέλουμε πραγματικά να τους αφοπλίσουμε και να τους περιθωριοποιήσουμε, αυτό πρέπει να σταματήσει.
***********************
Τέτοια εφιαλτικά φαινόμενα, όπως οι νεοναζί, δεν τα αντιμετωπίζεις όταν τα εξορκίζεις ή όταν τα αγνοείς, αλλά μόνον όταν εξαλείφεις τα αίτιά τους.
Στόχος μας είναι να εξαλείψουμε τα αίτια που τους δυναμώνουν και να τους περιθωριοποιήσουμε πλήρως.
Όχι να τους μετατρέψουμε σε δήθεν «θύματα» και να τους δυναμώσουμε!
***********************
Η δημοκρατική μου συνείδηση, την οποία εμπιστεύεσαι, μου επιβάλλει να ενώσω τον ελληνικό λαό και να χτίσουμε όλοι μαζί μιαν Ελλάδα όπου δεν θα υπάρχει κανένα περιθώριο για νεοναζί.
Να εξαλείψουμε μια για πάντα τα αίτια που τους δημιουργούν και να περιθωριοποιήσουμε πλήρως και τους ίδιους. Και γι' αυτό ακριβώς παλεύω…

 Αντώνης Κ. Σαμαράς». 

3 σχόλια:

 1. ΝΕΟΝΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ.........

  ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ 5,000 ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ-ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ???

  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΩΡΑ....
  ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ
  ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΣ mr. Samaras ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. A ρε ξεφτιλισμένε πουλημένε πρωθυπουργέ που έφθασες στο σημείο να απολογείσαι στα αριστερά καθάρματα της "διανόησης" και του αριστερού ψευτοπροοδευτισμού που έφθασαν τη χώρα μας σε τέτοια κατάντια εθνομηδενισμού και αρνησιθρησκείας της νεολαίας μας. Καθάρματα που δεν πιστεύουν τίποτε παρά μόνο στον παρά, στο βόλεμα και στην εξουσία! Σαν κι εσένα ψευτοπατριώτη Σαμαρά! Αλλά έρχεται η ώρα που ο λαός σου σε όλους σας -και σε αυτό το blog- θα δώσει την πιο ηχηρή και αποστομωτική απάντησή του! Ναι -καλά τα έχετε καταλάβει. Το ποτάμι της οργής του ελληνικού λαού πια δεν γυρίζει πίσω, όσους "αντιρατσιστικούς" νόμους και να ψηφίσουν, μαζί σου, οι εβραιόφιλοι συνοδοιπόροι σου, εβραιομασσώνε Σαμαρά... Το πολιτικό σου τέλος έρχεται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή