Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

O BENIZEΛΟΣ «ΑΔΕΙΑΖΕΙ» ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ... ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ...!!!

«ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ...ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ...!!!

Κατακλυσμιαίες μπορεί να αποδειχθούν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, με επίκεντρο τη σύγκρουση Βενιζέλου – Παπανδρέου και φόντο την οικονομική χρεοκοπία του Κινήματος, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης επί των ημερών του π. Πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη Σοσιαλιστική Διεθνή είναι ανοιχτά, παρότι πρόεδρος της οργάνωσης είναι ο Γιώργος Παπανδρέου! 
***********************
Η σχετική συζήτηση και οι… ανατρεπτικές ιδέες ξεκίνησαν με αφορμή την απόφαση του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος να μειώσει τη συνδρομή του προς τη Σοσιαλιστική Διεθνή στο ήμισυ, αλλά και να προχωρήσει στην ίδρυση μίας νέας οργάνωσης, με τη συμμετοχή κυρίως ευρωπαϊκών κομμάτων. 
***********************
Η κίνηση αυτή εκδηλώθηκε αφενός ως κίνηση διαχωρισμού από την υπάρχουσα οργάνωση, στην οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο κόμματα του τρίτου κόσμου και αφετέρου διότι η εικόνα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι εδώ και καιρό ταυτόσημη με τη χλιδή και τη διαφθορά.
***********************
Με δεδομένο ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής επί ημερών του Γιώργου Παπανδρέου χρηματοδοτήθηκε σημαντικά και από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως αδυνατεί πλέον να συνεισφέρει το παραμικρό, η τύχη της οργάνωσης είναι εντελώς αμφίβολη, από τη στιγμή, που διαφοροποιούνται κόμματα όπως το SPD. 
***********************
Υπό αυτό το πρίσμα ο κ. Βενιζέλος φέρεται να τα εξετάζει όλα, ιδίως εάν η σύγκρουσή του με τον κ. Παπανδρέου φτάσει στα άκρα. 
***********************
«Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σε μία οργάνωση, της οποίας επικεφαλής θα είναι κάποιος, ο οποίος αντιστρατεύεται την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ», λένε με νόημα συνεργάτες του κ. Βενιζέλου.
       ---------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου