Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

"ΑΝΟΙΧΤΗ Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ"..


Κ.ΧΑΤΖΗΣ: "ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ"

"Με λύπη μου θέλω να καταγγείλω τις μεθοδευμένες ενέργειες του Α. Παπαμιμίκου για περιορισμό του αριθμού των εκλογικών κέντρων στη χώρα.
Αντίθετα με τις δηλώσεις του περί ανοιχτής διαδικασίας, ο Α. Παπαμιμίκος αρνείται συστηματικά την τοποθέτηση επιπλέον εκλογικών κέντρων.
Εξαρχής είχαμε τονίσει ότι για να επιτευχθεί μεγάλη συμμετοχή και να εξασφαλιστεί διαφάνεια στο αποτέλεσμα απαιτούνται όσο το δυνατόν περισσότερες κάλπες και εάν ήταν δυνατόν, ένα εκλογικό κέντρο ανά δήμο.
Τεχνικοί λόγοι, που αφορούν τη Ν.Δ. και όχι τις επιθυμίες μας, περιορίζουν τις δυνατότητες για πραγματοποίηση της πρότασης αυτής.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν περιμέναμε από έναν υποψήφιο πρόεδρο, που με μεγαλεπίβολες δηλώσεις προσπάθησε να καπηλευτεί την εκλογή προέδρου Ο.Ν.ΝΕ.Δ. από τη βάση, την οποία ο Πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς θεσμοθέτησε, να μεθοδεύει την τοποθέτηση μόλις μίας κάλπης ανά νομό.
Η διγλωσσία αυτή δεν αρμόζει στο πλήθος των νέων που απευθυνόμαστε.
Αν κάποιοι επιθυμούν να χτίσουν μία νέα Ο.Ν.ΝΕ.Δ. με φθαρμένες λογικές και υλικά, εμείς θα συνεχίσουμε να επιμένουμε και να ονειρευόμαστε μία Ο.Ν.ΝΕ.Δ. πραγματικά ανοικτή σε όλους.
Πετύχαμε στην πλειοψηφία των νομών την τοποθέτηση πολλαπλών εκλογικών κέντρων, παρά την αντίδραση κάποιων.
Αγωνιστήκαμε για τη συμμετοχή στη διαδικασία των νέων από 16 έως 32 ετών και όχι μόνο των νέων 18-32. Δεν αφήσαμε να πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων οι κοινοί πολιτικοί αγώνες με τους συναδέλφους μας Έλληνες Κυπρίους και Βορειοηπειρώτες.
Η ανοιχτή σε όλους Ο.Ν.ΝΕ.Δ. δεν αρκεί απλά να είναι προεκλογική εξαγγελία, πρέπει να μετουσιώνεται καθημερινά στην πράξη. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.
Ελλάδα δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη. Ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρείες για όλους τους νέους και τις νέες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου