Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

O NTABOYTΟΓΛΟΥ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ"...

....ΟΤΙ ΑΠΕΔΕΧΘΗΣΑΝ ΤΗΝ "ΑΒΛΑΒΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ"

Συνέντευξη δίνει σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στην εφημερίδα "Το Βήμα"
Μεταξύ αρκετων τετριμμένων πού αναμασά ισχυρίζεται , ότι δεν είναι μόνο διαφορά στο Αιγαίο η οριοθέτηση της υφαλοκριπίδας, όπως ισχυρίζεται η Ελλάδα.
Λέει επιγραμματικά:
«Μακάρι να ήταν μόνο μία.
Ωστόσο η οριοθέτηση της.... "ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας" μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι μόνο μία από τις εκκρεμείς διαφορές στο Αιγαίο."
Το περι "Ηπειρωτικής υφαλοκριπίδος" μην σας γεννάται ουδεμία αμφιβολία ότι σημαίνει , ότι αναγνωρίζει υφαλοκριπίδα μόνο στην ηπειρωτική Ελλάδα και την απορρίπτει για τα Νησιά.
Όσον δε αφορά το δέυτερο μέρος των δηλώσεών του " μία από τις εκκρεμείς διαφορές στο Αιγαίο", μήπως εννοεί ότι επι Σημίτη και με επικεφαλής στο Υπουργείο των Εξωτερικών τούς Πάγκαλο και Γιώργο με τις συμφωνίες του Ελσίνκι και της Μαδρίτης αποδεχθήκαμε :
1.- Την ύπαρξη συνοριακών διαφορών και
2.- Την αναγνώριση ζωτικών συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο;
Όσον αφορά το δευτερο μέρος των δηλώσεων του όπου παμπόνηρα λέει:
"Η ανοιχτή θάλασσα αποτελεί σήμερα περίπου το..... 50% του Αιγαίου Πελάγους.!!!
Εχω πληροφορηθεί ότι οι πλόες που πρόσφατα ακολούθησαν τα πολεμικά μας πλοία στο Αιγαίο είναι απολύτως σύμφωνοι με το διεθνές δίκαιο και την εθιμική πρακτική. Μάλιστα, απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι, υψηλόβαθμοι έλληνες αξιωματούχοι ανακοίνωσαν δημοσίως ότι οι διελεύσεις των τουρκικών πολεμικών πλοίων ακολούθησαν τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης."
Ε, τότε, τι πάμε να διεκδικήσουμε....
Τα έχουμε παραδώσει 'ολα εδώ και μία τουλάχιστον δεκαετία με
την μέθοδο της "αποδοχής τετελεσμένων" και συνεχίζουμε να το κάνουμε διαρκώς και αδιαλλείπτως και ιδιαίτερα τώρα με αιτία και αφορμή την οικονομική κρίση που εξάιτίας της όπως είπε και ο Πρωθυπουργός μας , κινδυνεύει η Εθνική μας Κυριαρχία;
Μόνοι μας τα δίνουμε και δεν μας φταίει κανένας ......!!!
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=324157&dt=07/04/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου