
"Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ"...
Ο π. Υπουργός Αριστειδης Τσιπλάκος, ήδη από το 1993, είχε προτείνει στον τότε Πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη με ολοκληρωμένη πρόταση την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
Ενώ δε έγινε αμέσως αποδεκτή, δεν υλοποιήθηκε ποτέ, διότι ένας "βαρύγδουπος" συναδελφός του Υπουργός -- Θεός ξέρει από τι κίνητρα, ανοησία ή προβοκάτσια -- διοχεύτευσε ψευδώς στο τύπο, ότι η αξιοποίηση θα ξεκινούσε από την ...πώληση Βραχονησίδων.!!
Η ΠΡΟΤΑΣΗ
Η πρόταση αυτή με την οποία συμφωνεί ο σημερινός πρόεδρος , Αντώνης Σαμαρας όπως μου έχει πεί σε μία συνάντησή μας, την προέβαλα ως την μοναδική λύση, τόσο στην Βουλή στην συνεδρίαση της 5.3.2003, αλλά και πρόσφατα δημοσιεύθηκε ως κύριο θέμα στην πρώτη σελίδα στον Αδέσμευτο τύπο της 7ης Μαρτίου 2010 και στο φύλλο της 9ης Μαϊου, έχει δε αναρτηθεί σε σοβαρά μπλόκς με θετικά σχόλια..
Το Ελληνικό Κράτος διαθέτει σήμερα περίπου 75.000 ακίνητα και δημόσιες μη δασικές εκτάσεις εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων που συνεχώς καταπατώνται, αξίας άνω των 400 δις ευρώ, τα περισσότε

Συνοπτικά η πρόταση για αποτελεσματική αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους είναι:
1. Χρονομίσθωση ή μίσθωση μόνο μέρους της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και μάλιστα της ανεκμετάλλευτης και εγκαταλειμμένης, όπως επίσης και αξιοποίηση των υπολοίπων για την αύξηση εσόδων του δημοσίου.
2. Πολεοδόμηση και οικοπεδοποίηση μη δασικών εκτάσεων, γύρω από αστικές περιοχές αλλά και παραθεριστικές. Η πώληση των οικοπέδων αυτών σε λογικές τιμές, θα έχει σαν αποτέλεσμα, εκτός από τα σημαντικά έσοδα, την κατάργηση της αυθαίρετης δόμησης και σημαντική ανάπτυξη λόγω των οικοδομικών εργασιών.
3. Να γίνει καταγραφή όλων των καταπατητών δημοσίων εκτάσεων στις οποίες έχουν κτίσει πολυτελείς βίλες με την ανοχή των αρμοδίων με το αζημίωτο φυσικά και να κληθούν να καταβάλλουν άμεσα τουλάχιστον την αξία του οικοπέδου που έχουν καταπατήσει. Μία επίσκεψη από την Βάρκιζα ως το Σούνιο είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του προβλήματος που αποτελεί ένα μικρό μέρος του γενικότερου προβλήματος σε όλη την Ελλάδα.
4. Να ερευνηθεί σωστά το πόθεν έσχες όλων των υπουργών, υφυπουργών, Γενικών Γραμματέων, διοικητών οργανισμών και ανώτερων δημοσίων λειτουργών σε κύρια πόστα από το 1974 ως σήμερα και να δημευθούν τα περιουσιακά στοιχεία όλων εκείνων που δεν δικαιολογούνται από τα νόμιμα έσοδά τους. Η μεμονωμένη περίπτωση εφαρμογής του πόθεν έσχες και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων μόνο ενός διευθυντού πολεοδομίας Σύρου, προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία, όταν πρωτοκλασάτοι υπουργοί που διαβιούν με τρόπο που δεν δικαιολογείται από τα νόμιμα έσοδά τους, παραμένουν ανενόχλητοι.
Μόνο από την υλοποίηση των δύο πρώτων ενεργειών μπορεί άνετα να εξοφληθεί το Δημόσιο χρέος το τοκοχρεολύσιο του οποίου αρκεί για τον διπλασιασμό των μισθών και συντάξεων.
Για την υλοποίηση της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να ασχοληθούν οι Μανδαρίνοι της Κτημ

Κατά την γνώμη μου η πρόταση αυτή την οποία ανέφερε ο πρόεδρος στην αρχική του ομιλία είναι η απάντηση στο δίλλημα "Μνημόνιο ή πτώχευση"
Προτείνω οι επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας αφού πεισθούν για την αποτελεσματικότητά της να την κάνουν σημαία για την έξοδό μας από την οικονομική κρίση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου