Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ (ΑΟΖ) ΖΗΤΑ ΕΠΙΜΟΝΑ (έκ νέου) ΕΔΩ και ΤΩΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...

«ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ… ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ...!!!

Ο Σαμαράς προτρέπει τον φοβισμένο και «εντολοδόχο» Πρωθυπουργό να προχωρήσει εδώ και τώρα σε ανακήρυξη της ΑΟΖ, επαναφέροντας το αίτημα πού είχε υποβάλει στην Βουλή...
Τούτο δε, διότι πιστεύει
ότι με δεδομένες τις έρευνες για υδρογονάνθρακα που έχει προγραμματίσει η Κύπρος αλλά και τις έντονες αντιδράσεις που έχει αυτή προκαλέσει από την Τουρκική πλευρά, καθίσταται τώρα «αναγκαίο περισσότερο από ποτέ» να ανακηρύξει και η χώρα μας την δική της ΑΟΖ.
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής Πάνος Παναγιωτόπουλος :
«Οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας αλλά και στο διεθνές προσκήνιο, που σχετίζονται με τις προγραμματισμένες από την Κυπριακή Δημοκρατία έρευνες για υδρογονάνθρακες σε περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ, επαναφέρουν στην επικαιρότητα -εξ αντικειμένου- την προτροπή του προέδρου της Ν. Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά προς την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.
Εάν η κυβέρνηση σταθμίζει σωστά το συμφέρον της χώρας μας, δεν έχει λόγους να καθυστερεί στη λήψη και εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου