Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ


Οι Τούρκοι απο τα Χριστούγεννα μέχρι την Πρωτοχρονιά μας είχαν αλλάξει τα φώνα με τις αλλεπάλληλες και βίαιες προκλήσεις τους, που σαν στόχο έχουν τη μόνιμη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας στο Αιγαίο.

Πήγαιναν γυρεύοντας για νέο θερμό επεισόδιο!!!

Το γεγονός όμως οτι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επέλεξε να γιορτάσει τα ΄Αγια Θεοφάνεια στο Αγαθονήσι, στέλνει ηχηρό μήνυμα-τελεσίγραφο στην ΄Αγκυρα :

"ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ".

Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο καταλυτικό τελεσίγραφο σταλμένο με διαπιστωτική πράξη, αυτή τη φορά απο τη Ρωσία του Πούτιν.

Ο Πούτιν στην προσπάθειά του να επιστρέψει η Ρωσία στο Αιγαίο, δεδομένου οτι εδώ και 20 χρόνια είχε αποτραβηχτεί στο Κίεβο, ζήτησε απο την Ελλάδα :

1.΄Αδεια να δεσμεύσει περιοχές του Αιγαίου για διενέργεια ασκήσεων του στόλου της.

2.΄Αδεια απο το FIR Αθηνών, για διενέργεια αεροναυτικών ασκήσεων.

Είναι δύο διαφορετικά θέματα με δύο διαφορετικούς συμβολισμούς που αποσκοπούν στο ίδιο αποτέλεσμα.

Α. Εφόσον η Ρωσία ζητάει απο την Ελλάδα άδεια για διενέργεια ασκήσεων σε περιοχές του Αιγαίου οι οποίες αμφισβητούνται απο την Τουρκία, τούτο σημαίνει απροκάλυπτα οτι η Ρωσία αποδέχεται οτι είναι μόνο Ελληνικές.

Β. Εφόσον η Ρωσία ζητάει απο την Ελλάδα άδεια για διενέργεια αεροναυτικών ασκήσεων απο το FIR Αθηνών, το οποίο αμφισβητείται από την ΄Αγκυρα και σε πολλές περιπτώσεις και απο το ΝΑΤΟ, τούτο ομοίως σημαίνει οτι η Ρωσία αναγνωρίζει το FIR Αθηνών.

Το γεγονός οτι η Ρωσία ζήτησε τις δύο άδειες, τούτο σημαίνει de facto και de jure αναγνώριση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στις αμφισβητούμενες περιοχές του Αιγαίου απο τους Τούρκους και συγχρόνως αναγνώριση του FIR Αθηνών.

Είναι η πλέον θετική εξέλιξη για ένα μείζον εθνικό θέμα, στο οποίο φαίνεται οτι πρωταγωνιστές είναι Καραμανλής και Πούτιν.

Είναι επιπροσθέτως και ενα μήνυμα το οποίο έχει και πολλούς αποδέκτες:

Οτι εκτος απο την ενεργειακή σχέση, υπάρχει και στρατιωτική συνεργασία.

Τούτο είναι και το πιό σημαντικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου