Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Αξιότιμε φίλε και αναγνώστη.

Επειδή μιλάμε την ίδια γλώσσα, είμαι βέβαιος οτι θα συμφωνήσουμε απόλυτα.
Δεν γεννάται αμφιβολία οτι νόμος υπάρχει για την άρση της ασυλίας των βουλευτών, ο οποίος ουδέποτε εφαρμόζεται για τους λόγους βέβαια που τόσο εύστοχα αναφέρατε στο e-mail σας.
Εγώ όμως επεκτείνομαι πέραν του νόμου, ο οποίος σαφώς ορίζει οτι "Οι βουλευτές διώκονται για αδικήματα τα οποία έχουν διαπράξει, όχι όμως κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των βουλευτικών τους καθηκόντων"
Εγώ σαφώς το οριοθετώ , το περιορίζω και το εντοπίζω κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των βουλευτικών τους καθηκόντων.
Παράδειγμα ο βουλευτής Ροντούλης.
Ο Ροντούλης κατά τη διάρκεια των βουλευτικών του καθηκόντων, υπεξαίρεσε τα 47.000 ευρώ από τους υπαλλήλους του.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά τα υπεξαίρεσε και ένεκα αυτής ταύτης της ιδιότητάς του!!!
΄Αν δεν ήταν δηλαδή βουλευτής δεν θα μπορούσε ποτέ να τα υφαρπάξει!!!΄Αλλο "φωτεινό" παράδειγμα ο Αϊβαλιώτης του ΛΑΟΣ.
Αυτός κηρύχθηκε ανυπότακτος διαρκείας από τον Εισαγγελέα Στρατοδικείου και ζητήθηκε η άρση της ασυλίας του από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Δεν ήταν μια συνηθισμένη ανυποταξία, π.χ. μόνιμος κάτοικος εξωτερικού ή λόγω άρνησης να υπηρετήσει τη χούντα επί επταετίας, όπως έκαναν μερικοί.
Ούτε βέβαια έχει καμία σχέση η περίπτωσή του με την στράτευση του Βουλγαράκη.
Εδώ ο Αϊβαλιώτης εξαπατούσε επί μία δεκαετία τις στρατιωτικές αρχές με πλαστά έγγραφα προκειμένου να επιτυγχάνει συνεχείς αναβολές στράτευσης, με απώτερο στόχο, αν και όταν αποκαλυφθεί να υπηρετήσει μόνο 45 ημέρες, όπερ και εγένετο!!!
Να σκεφθεί δε κανείς, ότι ο βουλευτής αυτός, υποτίθεται ότι ανήκει σε κόμμα...πατριωτικό και ο "ζητωπατριώτης" αρχηγός του Γ.Καρατζαφέρης, τον ετίμησε και από πάνω ορίζοντάς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματός του!!!
Σας υποδεικνύω δύο πρόσφατα απτά παραδείγματα, στα οποία ο Πρόεδρος της Βουλής θα μπορούσε να πάρει πρωτοβουλίες, όπου για λόγους ηθικής αναξιότητος και στοιχειώδους πολιτικής ευθιξίας θα έπρεπε να ζητηθεί η εύσχημος παραίτηση αμφοτέρων.
Σας υπενθυμίζω τι έχει πει ο Γέρος της Δημοκρατίας, ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου, όταν έκανε τη διάκριση μεταξύ πολιτικού και ποινικού νόμου (κάντε κλικ http://politikosafari.blogspot.com/2009/01/blog-post_9633.html )και για όσους δεν το διάβασαν.
' Ετσι λειτουργούν οι δημοκρατίες και τα κοινοβουλευτικά συστήματα, όταν αποτελούνται από πολιτικούς επιπέδου, με πνευματική και ηθική συγκρότηση.
Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσοι από τους 300 βουλευτές, με άριστα το 10 νοητικά και πνευματικά, δεν καταγράφουν ούτε το 5;
Γνωρίζετε ότι υπάρχει πολιτικός αρχηγός, ο οποίος δεν έχει ούτε απολυτήριο γυμνασίου;
Τι μπορεί να περιμένει κανείς από αυτούς;
Γι΄αυτό και η πρότασή μου απευθύνθηκε προσωπικά στον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος πέραν του θεσμικού του ρόλου είναι και δικηγόρος.
Ελπίζω να συμφωνήσετε μαζί μου.
Σε αντίθετη περίπτωση, πάντα στη διάθεσή σας

Με εκτίμηση
POLITIKO SAFARI


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου