Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ "ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ" Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...


ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗΝ "ΔΑΚΕ" ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...

Οριστικοποιήθηκε στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Σαμαράς με τους "γαλάζιους" συνδικαλιστές.
Η απόφαση Σαμαρά, είχε ουσιαστικά ληφθεί αμέσως μετα την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, όταν διαπίστωσε οτι ο Γιώργοςδεν του έδινε σαφείς απαντήσεις στο ζήτημα που αφορούσε την "προστασία στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα".
΄Ηταν ο μοναδικός πολιτικός Αρχηγός , που έφυγε εξοργισμένος απο το Μέγαρο Μαξίμου και δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους λέγοντάς τους οτι "δηλώσεις θα κάνω στη Ρηγίλης αργότερα".
Εκεί και όταν άκουσε τα μέτρα απο τον Πρωθυπουργό, αμέσως έκανε δηλώσεις, οτι "δεν δίνει λευκή επιταγή" και οτι είναι σαφώς αντίθετος με τη φορολογία στα καύσιμα που πλήτει τα χαμηλομεσαία εισοδήματα, αφαιρεί "ανάσες" απο την αγορά και προκαλεί αύξηση των τιμών των αγαθών γενικότερα.
΄Ετσι χθες στη συνάντηση με τους "γαλάζιους" συνδικαλιστές, έδωσε το σύνθημα των κινητοποιήσεων, παίρνοντας πίσω και διακριτικά τη "συναίνεση"...
Είναι χαρακτηριστικό, οτι αποστάσεις κρατάει και απο τα "σκληρά" μέτρα που ανήγγειλε προεκλογικά και ο Καραμανλής.
Η φιλοσοφία του Σαμαρά έγκειται στις ακόλουθες δηλώσεις του:
“Τα μέτρα της κυβέρνησης, το πάγωμα των μισθών στους χαμηλόμισθους, οι αυξήσεις στα καύσιμα και άλλα μέτρα, οδηγούν σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες απλούς εργαζόμενους.
Και εάν υπήρχε λύση για την επόμενη μέρα, αν ήμασταν σίγουροι ότι αυτό θα βοηθούσε να αναπτυχθεί η Οικονομία και να έρθει η Ανάπτυξη, θα το δεχόμασταν ευχαρίστως.
Δυστυχώς, όμως, όλα αυτά τα μέτρα δεν οδηγούν πουθενά.
Είμαι βέβαιος, κάνω μία πρόβλεψη ότι, πολύ σύντομα, πάλι ο ίδιος κόσμος, αυτοί που πληρώνουν μόνιμα, θα κληθούν να ξαναπληρώσουν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου