Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ.."ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ" ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ...

Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ..."ΟΒΟΛΟ" ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΩΣ ΜΙΣΘΟ.!

Διαβάστε με προσοχή, τι είπε ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, στην Δ' Εθνοσυνέλευση, γιά την αμοιβή του και κάνετε σύγκριση και αντιδιαστολή , με ότι συμβαίνει σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων, όπου γιά τα "μάτια του κόσμου", περιέκοψαν σε κάποιο ποσοστό τις αμοιβές των Βουλευτών, άυξησαν όμως κατακόρυφα τις συμμετοχές τους σε διάφορες επιτροπές και κατά συνέπεια τις... αποδοχές τους.!

«Ελπίζω ότι όσοι εξ' υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ' εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ' ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της»
«Εφ'όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν»

Ιωάννης Καποδίστριας
Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος ,
προς την Δ' Εθνοσυνέλευση ...

Ούτε πού ξέρει κανείς τους , ότι υπάρχει τέτοιο κείμενο...
Αλλα και άν κανείς το γνωρίζει, τρελάθηκε να το βγάλει στη δημοσιότητα, πολυ δε περισσότερο να μιμηθεί τον Καποδίστρια;

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΣΙΑ,ΕΝΩ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΚΩΛΟ ΣΤΟΥΣ ΜΠΟΜΠΟΛΒΑΡΔΗΝΟΚΟΚΑΛΨΥΧΑΡΑΛΑΦΟΥΖΟΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΗΣΥΧΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει και μία μεγάλη διαφορά μεταξύ Καποδίστρια και σημερινών πολιτικάντηδων.
    Εκείνος δεν ευθυνόταν για το κατάντημα της χώρας, ούτε για την 400χρονη σκλαβιά της. Προσέφερε μάλιστα τα πάντα και κυρίως την πολιτική επιρροή του για την απελευθέρωση και την δημιουργία του νεοτέρου ελληνικού κράτους.

    Αυτοί και για το κατάντημα του κράτους αυτού ευθύνονται, αλλά και το οδηγούν στην διάλυση και την σκλαβιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή