Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΚΟΜΗ, ΣΤΗΝ "ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ" ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ...

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕ "ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ" ΣΚΑΦΟΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΝΑΥΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ...

Διαβάστε κατάντια..
Επι κυβερνήσεως Καραμανλή ο τότε Αρχηγός ΓΕΝ ανακοίνωνε στους δημοσιογράφους ότι η Ελλάδα προτίθεται να ναυπηγήσει ένα πλοίο έρευνας-διάσωσης και διάσωσης υποβρυχίων το οποίο θα ήταν και το μοναδικό στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.!
Έκτοτε η Κυβέρνηση άλλαξε , ήρθε ο Γιώργος του Πασοκ και του Δ.Ν.Τ., οπότε οι φωστήρες απεφάνθησαν , ότι η ναυπηγησή του δεν είναι ..αναγκαία.!
Ότι λοιπόν δεν έκανε η Ελληνική Κυβέρνηση το κάνει, ένα χρόνο μετά, η Τουρκική, που έδωσε το πράσινο φως στα Ναυπηγεία Κωνσταντινούπολης για τη ναυπήγηση του ειδικού πλοίου.
Το σκάφος που σχεδιάζουν οι Τούρκοι θα έχει τη δυνατότητα να απεγκλωβίσει το πλήρωμα ενός υποβρυχίου από βάθος μέχρι και 60 μέτρων.
Θα είναι εξοπλισμένο με σύχρονα συστήματα κατάδυσης, θα έχει ακόμη τη δυνατότητα για υποβρύχιες εργασίες όπως συντήρηση ενός ναυαγίου ή ανέλκυση συντριμμιών.
Το σκάφος διάσωσης υποβρυχίων θα έχει 91 μέτρα μήκος και 18,5 μέτρα πλάτος, θα αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων και η αυτονομία του θα φτάνει περί τα 4.500 μίλια με ταχύτητα 14 κόμβων.
Το εξωφρενικό είναι ότι Έλληνες είχαν την ιδέα, οι Τούρκοι την πραγματοποιούν και μάλιστα με δικούς τους Ναυπηγούς σε δικά τους Ναυπηγεία..
Πατριώτη, εδώ καμιά Εξεταστική δεν υπάρχει;
Apo.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου