Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΔΗΛΩΣΗ—ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΩ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ—ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»…!!!

"ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ και ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ"…!!!

Ξεκάθαρη απάντηση στους επικριτές του -και εντός της ΝΔ- για τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ τού κόμματος.
Ξεκαθάρισε ότι η στηρίζει τον κ. Παπαδήμο για τον ειδικό σκοπό που έχει αναλάβει και τίποτε παραπάνω.
*-- «Η ΝΔ πήρε πρωτοβουλία να δώσει διέξοδο και θέσαμε τέσσερις στόχους: Να αλλάξει ο πρωθυπουργός, να δημιουργηθεί κυβέρνηση εθνικού σκοπού που θα διασφάλιζε την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, να ξεμπλοκάρει η έκτη δόση και να οδηγηθούμε σε εκλογές.
Μέσα σε επτά μέρες πετύχαμε όλους μας τους στόχους».

*-- «Δεν δεσμευόμαστε για τίποτε άλλο και δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν» σημείωσε, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα χαρτί για δεσμεύσεις έναντι της Κομισιόν.
*-- «Εμείς την προκαλέσαμε την κυβέρνηση Παπαδήμου και εμείς θα τη στηρίξουμε ως μεταβατική κυβέρνηση και όχι ως συγκυβέρνηση. Φαίνεται ότι δεν είναι συγκυβέρνηση και από την διάρκειά της και από την σύνθεσή της».
*-- «Η αντιπολίτευση δεν υπάρχει για να κλείνεται στο καβούκι της και να αφήνει τις πρωτοβουλίες σε άλλους, δεν πιστεύουμε στη ΝΔ στην τακτική του ώριμου φρούτου, είμαστε αντιπολίτευση εθνικής ευθύνης. Πήραμε πρωτοβουλίες και ανοίξαμε δρόμους όλα με θρησκευτική ευλάβεια στην συνταγματική τάξη.»
*-- «Όταν γνωρίζουν όλοι ότι θα γίνουν εκλογές σε τρεις μήνες, αυτό λειτουργεί κατευναστικά.
Επιμείναμε σε αυτό που είχαμε πει εκλογές σύντομα στις 19 Φεβρουαρίου. Νωρίτερα δεν προλαβαίναμε να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και να ανοίξει ο δρόμος για την έκτη δόση».
Έθεσε μάλιστα και μια σειρά διλημμάτων στους βουλευτές του:
«Τι ήταν προτιμότερο; Μια μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι το Φεβρουάριο ή συνέχιση της κυβέρνησης Παπανδρέου για άλλα δύο χρόνια;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου